Пожарът в Ихтиман, или защо глупостта и мързелът ще ни довършат

Сметището гори от седмица, уж беше под контрол, а се стигна до тежки верижни катастрофи Двама души с опасност за живота, десетки ранени, затворен с часове основен път. Това са видимите щети на първо четене, след като близо 40 автомобила пострадаха в една от най-големите верижни катастрофи на магистрала “Тракия”.

Кой тук е важният - Юнкер или Таяни

От 751 депутати в Европарламента само 30 отидоха на работа в Страсбург В България някои хора се тръшкат, че ще се изложим пред чужденците (разбирай европейците) заради първото ни председателство на Съвета на ЕС. Европейците обаче понякога и сами се излагат. И то на най-високото възможно равнище. Както стана в Европарламента в Страсбург,

Дърветата виновни, защото едни тъпанари се забиват в тях с 200 км

По-добре да махнат опасно близките до пътя билбордове Точно преди 1 година “24 часа” написа за жестоката смърт на 21-годишен младеж. В полунощ пуснал във фейсбук покана: “Някой да иска да излезе?”, после качил 16-годишно момиче в мощното си БМВ и след 110 минути по пътя от село Лозево към Шумен заради бясна скорост изгубил управление,

Чинията като “Предай звезда нататък”

БСП си я поиска още през 2011-а, 6 г. по-късно пак ще я възраждат БСП си поиска паметника на Бузлуджа, по-известен като Чинията. Отново. Както го направи и през 2011 г., само че сега мнозина се правят на умрели лисици, че държавата, видите ли, не се грижела както трябва за паметника. Но нали точно от “Позитано” преди 6 години обявиха,

Защо Хитлер, а не Шрек или Фиона?

Оставката не боли, г-н Узунов! Колкото по-бързо я дадете, толкова по-добре Съветникът на президента Радев по правни въпроси и антикорупция и съвсем скорошен служебен вътрешен министър го усуква. Няма да подава оставка, защото изпълнението с униформата на Хитлер било на един нищо и никакъв маскен бал.

Наши евродепутати: Шенген е първата ни задача, за да се справим с бежанците

Брюксел, наш пратеник Членството на България в Шенген е сред първите ни задачи, за да се справи страната ни с бежанския проблем. Около това становище се обединиха българските евродепутати Емил Радев (ГЕРБ/ЕНП), Сергей Станишев (БСП/Групата на социалистите и демократите) и Ангел Джамбазки (ВМРО/Групата на европейските консерватори и реформисти).

Антонио Таяни: Ще има наказателни процедури, ако държава от ЕС не приема бежанци

С европейски пари ще се правят лагери за настаняване южно от Сахара за бягащите от глада и насилието в Африка Има ясни правила за спазване на солидарност при приемането на бежанци, които важат за всички държави от ЕС, споразуменията трябва да се спазват, а за онези държави, които отказват да го правят, ще има наказателни процедури.

Брюксел променя правилата за прием на бежанците

Търсещите убежище няма да могат да избират къде да отидат. Ще спират европейски пари, ако някоя държава откаже да приеме мигранти според кввотите БРЮКСЕЛ, от нашия пратеник Сегашната европейска система за даване на убежище на бежанци се провали и миграционният поток през 2015 г. го доказа. Ако продължаваме да настояваме, че първите приемащи страни,

Не ни вземайте парламентарния контрол, още си мислим, че сме демокрация

Махат го от първи канал на БНТ - може да е досадно, но е важно Ако някой каже, че му е интересно да гледа по телевизията парламентарен контрол, ще си помисля, че нещо е мръднал. Работата е ясна - министрите ходят в парламента и отговарят на въпроси, защото така е по закон. Депутатите контролират изпълнителната власт.

Хайде, давайте амнистия на Братя Галеви!

От 5 г. ги търсят по света и нищо. Чак пък толкова да са се скрили Тези дни стана ясно, че делото за конфискация на имущество на Братя Галеви за 4,5 млн. лева ще се проточи с още 7 месеца, за да се направят важни и сложни експертизи. Даже и нов експерт щял да се включи в трудната и обемна работа. Брей,

Да резнем гласа на “чуждия” българин

С условието за уседналост спряха Симеон за президент, а той от зор стана премиер Дори тези, които изобщо не четат новини, знаят, че новият парламент ще ремонтира Изборния кодекс. Най-вероятно генерално, като главната задача е да има мажоритарни избори. Както поискаха на референдум 2 милиона българи.

Защо правят дебати - да си крещят ли?

Важно е властта да се вземе, а не кой как ще управлява Между кафетата сутрин случайно попадам на т.нар. дебати между политици от различни партии в една или друга телевизия. По дефиниция на тях политиците трябва да обяснят на зрителите (техните потенциални избиратели) как ще управляват държавата, ако спечелят властта.

Ужас, колко сме (сте) бедни!

Грозно е политик да се чуди за мизерията на хората Чуя ли някой политик или кандидат за депутат да се удивява публично в каква мизерия живеели българите тук и там из държавата, искам тутакси да го питам този синковец (може и в пола да е) той от Марс ли идва, та не е забелязал мизерията в селото на дядо му или на прабаба му например.

Дора Чаушева: Левски е обесен на 18-и, а не на 19 февруари 1873 г.

“Свобода и всекиму своето” са думите на Апостола, а не “чиста и свята република” Дора Чаушева, директор на Националния музей “Васил Левски” в Карлово, е родена през 1961 г. в Хасково. Завършила е история във Великотърновския университет. От 1984 г. работи в различни музеи, а от 1987 г. е в музея на Левски в Карлово.

Писъците срещу бежанците загнездиха омраза

Кой не знае, че избори се печелят, като насъскаш хората, като ги плашиш с чуждия Много бежанец, много терорист, ей. Че и до Елин Пелин стигнаха. Днес имената им са Фатима и Фахим Джабер. Утре, кой знае - ще дойдат каналджии, ще дойдат още терористи... Не че не сме хуманни, ние сме хуманни, ама не ги щем тези с хуманитарния статут.

Питайте съда още сега за машинното гласуване

Защо да се правят избори на 26 март, ако ще ги касират заради липсата на машини ОТ ЕДНО телевизионно интервю на служебния премиер проф. Огнян Герджиков стана ясно, че е възможно предсрочните парламентарни избори да бъдат касирани. Хипотезата към 10 февруари 2017 г. изглежда така, описана от Герджиков: “Ако никой не се яви на обществената поръчка,

Кой може да уволни депутата

С избори ли ще го правим, или ще ни спретнат нова малка октомврийска революция Няма нищо по-лесно от това да посочиш кой е врагът и да настървиш публиката, за да го смачка и дори обезглави. Светът го е виждал с леки импровизации десетки и даже стотици, хиляди пъти. Така са се качвали начело на империи и мегадържави,

Георги Марков: Очаквам баланс от Радев за служебния кабинет

ГЕРБ и БСП на първи тур ще са под 50%, но в България е невъзможна широка двупартийна коалиция ГЕНКА МАРКОВА - Г-н Марков, каква ще бъде политическата 2017 г.? - 2017-а, за съжаление, ще бъде година на политическа нестабилност. Предсрочните парламентарни избори, които по принцип са призвани да решат политическата криза, няма да го направят.

Стига глупости! Няма държавна измяна на Плевнелиев

Само за един ден време срещу президента Росен Плевнелиев се изсипа океан от критика. И защо е целият този смешен плач? Само защото отказа да реди служебен кабинет еднодневка, който ще изкара буквално от Нова година до Атанасовден. Всеки разумен човек разбра, че няма никакъв смисъл България да има два служебни кабинета в рамките на 4 месеца.

Д-р Хасан Ефраимов: Писано беше трагедията в Хитрино да се случи

Хора от цялата страна помагат на пострадалите - но така е редно, винаги при бедствия народът се обединява Д-р Хасан Ефраимов е роден на 15 януари 1966 г. в с. Трем, Шуменска област. Завършил е медицина във Варна през 1993 г. През 1997 г. взема специалност по акушерство и гинекология в Медицинския университет в София. Работи като лекар в Добрич.

Последно от ада в Алепо: Искат ни мъртви

Пука ли му на света, че 50 хиляди души чакат като обречени в руините на една идиотска война СВЕТЪТ толкова обръгна на сцените с убити, ранени и страдащи хора, че въобще не трепва при новата поредна порция. Този път адресът е Алепо - някогашният процъфтяващ икономически сирийски град, а сега там се е настанил адът.

Два милиона за почит към Левски? Че то си е за срам

Някои политици си мислят, че като застанат пред Апостола, ще си осигурят народната любов. Лъжат се В ГИМНАЗИЯТА в Пловдив, която завърших, имаше традиция всяка година да честваме Левски. На 19 февруари 300-400 ученици тръгвахме с първия влак за София. Някои от нас стискаха в ръка първите кокичета от Пловдив.

Коментари на седмицата. №1: Какво е да си богат софиянец

Със средна годишна заплата от 13 500 лв. потребителската кошница в София е толкова пълна, колкото и в Европа Синоптикът Емил Чолаков вдига вежди и се чуди от телевизионния екран - защо в цяла България първият сняг, и то през ноември, е бил не повече от 15 см, а само и единствено в София е паднало двойно по-голямо количество - цели 30 сантиметра.

Десислава Николова: В София трудът е два пъти по-скъп от Видин

Столицата е лидер с 25 000 лв. БВП на човек - Как в изследването на Института за пазарна икономика за регионалните профили на развитие стигнахте до извода, че София вече е в Европа по доходи, г-жо Николова? - Това заключение е направено на база на данните за БВП на глава от населението в София и съответно средноевропейското ниво на този показател.

Какво е да си богат софиянец

Със средна годишна заплата от 13 500 лв. потребителската кошница в София е толкова пълна, колкото и в Европа Синоптикът Емил Чолаков вдига вежди и се чуди от телевизионния екран - защо в цяла България първият сняг, и то през ноември, е бил не повече от 15 см, а само и единствено в София е паднало двойно по-голямо количество - цели 30 сантиметра.

Българските лекари не са чудовища и престъпници

Прокуратурата да каже кой има интерес от скандала срещу онколозите в Пловдив В ЧЕТВЪРТЪК миналата седмица говорихме по телефона с проф. Красимир Мурджев - известен и уважаван хирург в Пловдив. Поводът за моето обаждане беше раздуханият скандал срещу лекарите от онкологичния диспансер в града. Предстоеше обсъждане в Общинския съвет на Пловдив по

Георги Марков: Аз казах “Избори до дупка” през 90-те, сега пак ще има избори до дупка!

Влизаме в спирала от служебни правителства, след като Бойко Борисов правилно отказа да се коалира с БСП и ДПС. Как е възможно да возиш в самолета Радан Кънев да види Меркел, а днес той да те нарича “червен генерал”?! И защо се правиш на Дядо Коледа и назначаваш вдъхновителя на Костинбродската афера Мая Манолова,

Балотажът като пазар - кой какво дава

Този път най-искани са гласовете на Каракачанов и Марешки - общо 1 милион, а не на ДПС КОЙ какво ще даде на двамата претенденти за президенти? Този въпрос вълнува политическия елит в седмицата между двата тура на изборите за държавен глава. Ето с какво разполагат преди вота Румен Радев и Цецка Цачева.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Фолклегендата Руси Русев стана учител! Изпълнителят на вселенския хит "На бургаската гара" преподава на деца в училище "Христо Ботев" в бургаския кв. Долно Езерово. "Започнах втора учебна година като вокален педагог. Музикалната ми кариера продължава - имам участия и концерти, опитват се да правя нови песни, но и искам да уча деца.

Оплюваната и сочена с пръст за глупава плеймейтка Нора Недкова прецака Биг брадър! Блондинката изненадващо беше изгонена от риалити шоуто, но реално тя печели от цялата ситуация. Предисторията. В деня на напускането си на къщата Нора се скарва с продуцентите, защото личният й фризьор не я посещава достатъчно често.

Чалгарки + лоши момчета = класическа комбинация. Представителките на кръшния жанр имат силно влечение към мъже, които имат проблеми със закона. Или към парите им. Жоро Бирмата е последният виден любовник на фолкпевици, който е преследван от органите на реда и беше обявен за издирване. Младежът дълго време имаше връзка с Преслава,