Побойничката Габриела обратно в ареста с белезници

Пак плака в съда и каза, че иска да учи, но този път я задържаха окончателно Пет дни изкара на свобода 21-годишната Габриела Медарова и преди малко пловдивският окръжен съд отново я върна в ареста. На 9-и срещу 10 май тя разби носа на студентката Катя Андреева в нощен клуб. Танцьорката, която преди месец потроши 10 коли,

Специални камиони събират хранителния отпадък в Пловдив

400 заведения ползват безплатната услуга, която подобрява екологията в града Над 400 ресторанти, закусвални, детски градини, кухни и обществени заведения в Пловдив вече изхвърлят хранителните си отпадъци не в контейнерите за смет, а в пластмасови съдове, които се вдигат от специализирани камиони на "Чистота".

Електронно таксуване само по 9 линии в Пловдив, в други 20 късат билетчета

С бавни темпове електронното таксуване в Пловдив напредва. То вече е факт в 9 автобусни линии, обяви зам.-кметът по транспорта Златин Велев. Пътниците могат да си вземат билети от монтираните автомати в рейсовете с номера 4, 25, 26, 21, 27, 36, 93, 113 и 99. По останалите 20 линии, които обслужват втория град,

За 10 дни от кален терен правят модерен паркинг за 118 000 лв. в центъра на Пловдив

Рекордно кратък срок спусна кметът на пловдивския район "Централен" Георги Стаменов за изграждане на паркинг с 54 места. Теренът в момента е кален, а багер направи първа копка. "До края на месеца трябва да е готов", обяви Стаменов. 118 000 лева е инвестицията. Паркингът се строи на ул. "Антон Тайнер" между СУ "Паисий Хилендарски" и бившия магазин

Дядо Николай отиде при протестиращите тираджии и ги благослови

Мой свещен дълг е справедливите искания на българските превозвачи да  получат подкрепата и благословията ми. Това каза пловдивският митрополит Николай, който лично дойде при камионите, които са наредени по пътя за Асеновград. 200 тира от региона протестират срещу пакета "Мобилност" на Макрон. Владиката пристигна с областния управител Здравко

Иван Тотев люлее 3-годишния Самуил в парк "Белите брези"

Чисто нова площадка в пловдивския парк "Белите брези" се напълни за отрицателно време с деца и майки. Кметът Иван Тотев лично отиде да люлее 3-годишния Самуил, който беше доведен от баба си. 450 000 лева годишно отделяме за площадки в Пловдив, обясни градоначалникът. За 1 юни ще бъдат открити още две - на бул. "Александър Стамболийски" и в кв.

Опашка за евтина храна от патронажа в Пловдив, 700 хил. лева дава общината

Над 400 болни, самотни и инвалиди получават топла храна от социалния патронаж в Пловдив. Всеки ден в домовете им се доставят с канчета по две готвени ястия и супа, а за почивните дни им връчват пакети. "Има над 50 чакащи, но на този етап няма да увеличаваме потребителите", обяви социалният зам.-кмет Георги Титюков.

Китайците огледаха летище "Пловдив", искат бързо да го развият

Голяма делегация от китайския холдинг HNA Group, одобрен за концесионер на летище "Пловдив", направи първата си визита на аеропорта. Там азиатците за пореден път са огледали съоръженията и терминала и са провели работна среща с изпълнителния директор на Христо Щерионов. Той е присъствал с тях и на разговорите с областния управител Здравко Димитров.

Рекорд! Изпиха 10 000 бири и изядоха 30 000 кебапчета на събора в парк "Лаута"

Кебапчии отсега дават заявки на кмета на пловдивския район "Тракия" Костадин Димитров за участие в народния събор догодина. Те хвърлят шапки от оборота, който направиха в събота и неделя. 10 000 бири, 30 000 кебапчета и още толкова кюфтета плюс пържоли, наденици и шишове са успели да пласират през двата дни.

Вдигат бусове, изоставени в пловдивския район "Северен"

Стари бусове, които с години престояват по улиците в пловдивския район "Северен", бяха вдигнати и откарани на наказателен паркинг. Ако стопаните им не ги потърсят в указания срок, те ще отидат за старо желязо, предупредиха от районната администрация. Кметът Ральо Ралев уточни, че репатрираните бусове наброяват 7.

Кметът Иван Тотев се отказа да сваля шефката на съветниците в Пловдив

Конфликт между мен и председателката на общинския съвет в Пловдив Савина Петкова няма. Напротив, в приятелски отношения сме. Тези бисквити ги донесе тя от Истанбул, каза кметът Иван Тотев. На последната сесия миналата седмица той предупреди Петкова, че ГЕРБ може да свали доверието си от нея, а оттам и от председателския пост.

Погват с глоби колоездачи, просяци налазиха Пловдив

Глоби между 100 и 200 лева очакват колоездачи, които препускат в обновената Цар Симеонова градина в Пловдив. "Прекалено агресивно карат, а там е пълно с малки деца и възрастни хора. Засипани сме със сигнали", обяви кметът Иван Тотев. Той е разпоредил на общинския инспекторат да санкционира велосипедистите.

Пловдивчанка: Ексдепутат ме блъсна с колата и ме би за паркомясто

Не е вярно, подозирам, че иска пари, твърди Костадин Язов 73-годишна пловдивчанка е била удряна от бившия депутат от ГЕРБ Костадин Язов. Инцидентът станал на 10 май пред заведение в центъра на града. Таня Вътова застанала на паркинга пред блока, в който живее, за да пази място, защото чакала пратка от сина си от чужбина.

"Лаута" се пука, палестински танцьори предизвикаха фурор (снимки)

Виевската група побърка тракийци с 10 ката хоро Пловдивският парк "Лаута" се пука от народ, където втори ден продължава народният събор. На двете сцени непрекъснато се сменят самодейци и пеят с пълни гърла. Народът заформя хора по алеята и се къса от игра.  Изпълненията на националния ансамбъл на Палестина предизвикаха фурор,

Кметът Иван Тотев скочи на шефката на общинския съвет в Пловдив

В сложен възел се заплетоха отношенията на пловдивския кмет Иван Тотев (ГЕРБ) и председателката на общинския съвет Савина Петкова (РБ). Градоначалникът я предупреди в прав текст, че може да бъде свалена от поста. До сблъсъка се стигна при дебата за концесията на стадион "Христо Ботев". Петкова, която е представител на ДБГ, подметна на микрофон,

Британски режисьор прави спектакъл за спасяването на евреите в Пловдив

Спасяването на българските евреи влиза в програмата на Пловдив - европейска столица на културата през 2019 г. За целта ще бъде направен театрален спектакъл. С него се заема британският режисьор Брайън Майкълс, който е на работно посещение в града на тепетата. Той е официален партньор по проекта „Истории от задния двор“.

Зала за бебета се превръща в джунгла с живи папагали в Пловдив

Пловдивската зала "Лотос" до дома на младоженците се превръща в джунгла с живи папагали от три континента. Изложбата се открива на 20 май, съобщи директорът на Природонаучния музей гл.ас. Огнян Тодоров. Екзотичните птици няма да са в клетки, а ще летят свободно над главите на посетителите. "Те са атрактивни, големи и шарени.

200 тира от Пловдив тръгват за протеста в София

Борисов ни разбра, разчитаме да ни защити, казват превозвачите 200 камиона от Пловдив поемат към София за участие в протеста пред НДК на 16-и, а на следващият ден ще паркират пред резиденция "Бояна". В двата дни е срещата на върха Европейски съюз - Западни Балкани. "В Пловдив са съсредоточени най-мощните превозвачи,

Вдигат 5 етажа паркинг върху култов ресторант в Пловдив

Въздушна пасарелка ще отвежда в новото кметство на район "Северен" 5-етажен паркинг със 120 места ще се строи на мястото на бившия ресторант "Веселото село", обяви кметът на Пловдив Иван Тотев. Заведението от години не работи, а сградата е върху общински терен. Преди това в годините на соца таб беше култовият ресторант "Будапеща".

Бутат опасна къща в центъра на Пловдив, местят хората от нея

Строят нов парк на бул. "Източен" и "Мария Луиза" Опасна къща, разположена в зелените площи на ъгъла на бул. "Мария Луиза" и "Източен" в Пловдив, ще бъде съборена. Тя е килната и напукана, но се обитава от семейство, което ще бъде настанено в друга общинска квартира. Сградата е тухлена, но с гредоред.

Сринаха 1100 гаража в пловдивския район "Източен", на прицел са още 1200

Откриха три паркинга със 150 места на ул. "Славейна" за 200 000 лева 1100 метални гаража са премахнати в пловдивския район "Източен", съобщи кметът Николай Чунчуков. Предстои да бъдат бутнати още 1200. Те са разположени основно в кв. "Изгрев" и "Столипиново". Около 30 клетки има и в продължението на ул.

Откриха площадки бижу в най-елитната градина на Пловдив

Две нови площадки за седем вида спорт радват хлапетата от пловдивската детска градина "Малкият принц", която минава за една от най-елитните в града. Напливът за нея от години е огромен. Лентите прерязаха заместник-кметовете на общината Стефан Стоянов и Георги Титюков, а също и кметът на район "Централен" Георги Стаменов и неговият заместник Добри

До дни махат оградите от знаковата ул. "Иван Вазов" в Пловдив

Оградите от знаковата пловдивска улица "Иван Вазов" се премахват до седмица, обяви кметът Иван Тотев. Година и половина тя е затворена след големия пожар в Тютюневия град, избухнал на 20 август 2016 г. Заради мерки за безопасност бяха поставени преградни пана край обгорелите складове. "Всичко ще бъде отворено", категоричен е Тотев.

Яко надцакване с цени кой да строи галерия в Пловдив

Истинско сражение с цени се очаква във вторник, когато общинската комисия отваря офертите за строежа на галерията на ул. "Гладстон" в Пловдив. Пет мастити фирми се борят за обекта на стойност 4,2 млн. лева с ДДС. Съществуващата сграда трябва да се бутне, а новата да се построи в светкавични срокове и да е готова в началото на 2019 г.

Направиха две луксозни площадки за ромски деца с швейцарски пари в "Столипиново"

Две образцови площадки за игра с швейцарски пари откриха кметът на пловдивския район "Източен" Николай Чунчуков и заместник-градоначалникът Георги Титюков. Те се намират в детска градина "Лилия", в който учат само ромски деца от "Столипиново". Около съоръженията бяха посадени три дръвчета и десетки декоративни храсти.

Шефът на полицията в Раковски арестуван с двама подчинени за подкуп (Обновена)

Георги Илиев, началник на полицейското управление в Раковски, е арестуван с още двама подчинени за участие в корупционни практики. Според разследващи става въпрос за подкуп над 15 000 лева. Не се уточнява кой го е дал. От полицията отказват на този етап подробности и обещават повече информация на пресконференция утре.

Пенсионери, на които децата им пречат, дадоха заден за детска площадка

Пенсионери, които преди дни не позволиха да се строи детска площадка в центъра на Пловдив, сега отстъпиха. "Не сме против, но и не искаме шум след 22 часа под прозорците. Държим на съдействие от полицията", заяви Атанас Атанасов, домоуправител от ул. "Капитан Райчо" 44. С него беше и проф. Вълков, който онзи ден най-много скачаше срещу мястото за

Кмет: Депутати помогнаха за кръгово кръстовище между селата Труд и Строево

Осигурени са 1,1 млн. лева за съоръжението Депутатите от ГЕРБ Димитър Лазаров и ген. Константин Попов помогнаха за ново кръгово кръстовище между селата Труд и Строево, за да се избегнат бъдещи инциденти. Без тяхната намеса това нямаше да стане, казва кметът на пловдивската община "Марица" Димитър Иванов и благодари на народните представители.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Уникален дует заформиха фолклегендата Софи Маринова и бившият български национал по футбол Благой Георгиев. Джизъса и ромската кралица се засякоха по време на абитуриентски купон в столичен хотел. Естествено, Благо веднага стана център на внимание и бе поканен от Софи да пеят заедно на микрофона. "За нашата икона Благо Георгиев", афишира Софи.

Пакостници на четири крака  Змия се вози в такси, оси прекратиха мач  Котарак хулиган нападна беззащитна катерица в София и вдигна пожарната накрак. Прочулият се в цялата страна като разбойник Васко бе задържан за 24 часа, а съседите го описаха като хитър, опасен и безскрупулен рецидивист. "България Днес" представя и други пакостници на четири

След като военен уби гаджето й ченге Разследващата полицайка изчезва след два разпита Изчезнала от дома си е 32-годишната разследваща полицайка Люба Алексова, заради която ченге бе убито от военен в Пловдив, научи "България Днес". Младата жена не се е прибирала в апартамента си след касапницата, при която приятелят й Ангел Желязков прободе с нож