Полицейският шеф с рушвета от ало измамниците - на свобода

Съдът отказа да му наложи дори парична гаранция Пловдивският апелативен съд уважи жалбата на зам.-шефа на Трето РУ в Пловдив Стоян Павлов-Палата и го пусна на свобода. Той беше арестуван с обвинение, че е получил 300 лева от ало измамници. Това станало пред самото районно, където той работи. Парите били пъхнати в кутия от цигари.

12 акта за шумни сватби в Пловдив, роми не плащат глобите

Над 30 проверки в пловдивските етнически махали е извършил общинският инспекторат за шумни сватби. "За целия летен период имахме около 45 сигнала за силна музика и щура веселба. Съставихме 12 акта на стойност между 500 и 800 лева единият, но никой не плаща", заяви шефът на общинското ФБР Ангел Славов.

Джигит с 22 нарушения на пътя блъска човек и бяга

Джигит с десетки нарушения на пътя и блъскане на пешеходец се размина с две глоби по 200 лева. Книжката му е отнета за 5 месеца. Той обжалвал в съда санкцията на КАТ, но магистратите я потвърдили. На 1 юли м.г. на ул. "Батак" в квартал "Столипиново" около 1,15 часа той не успял да спре и блъснал един от четиримата пешеходци.

Французи правят парфюм "Капана"

Той ще носи аромата на артистичния пловдивски квартал Френски експерти от Прованс разработват парфюм "Капана", който ще носи специфичния аромат на артистичния квартал. Това е един от петте одобрени проекта на фондация "Пловдив 2019", която отпуска общо 35 000 лева за тях. Журито много е спорило дали създаването на парфюм не е комерсиална

Разчистват будки и бетонни останки около спирките в Пловдив

Търговските обекти, разположени в периметър до 25 метра на спирките в Пловдив, ще бъдат премахнати. Най-крещящ пример е около централна гара, където от години има будки за цигари, цветя и закуски. Предишните концесионери събираха наеми от тези магазини. "На финала сме да приемем още 38 нови спирки. Общината ще направи втори заслон на тези в

1 милион есенни цветя засаждат в Пловдив, кучета и деца ги тъпчат

500 хиляди теменужки, незабравки, парички и шибой са засадени в последните дни по пловдивските паркове и градини. До края на месеца броят на есенните цветя ще достигне милион. "Махаме летните видове и ги заменяме със студоусточиви", обясниха от "Градини и паркове". Бригади от жени и мъже оформят лехите в Цар Симеоновата градина.

Ученик без книжка лети в Пловдив, отмениха му глобата

Две съдебни инстанции в Пловдив отмениха акт от 200 лева на ученик, който е бил засечен да шофира без книжка с 44 км в час над допустимата скорост. Младежът е непълнолетен, но се качил на автомобила и с все газ профучал по шосето на смъртта между Пловдив и Асеновград. В района на КЦМ ограничението е 60 км/час.

Ноември ремонтират 17 км от АМ "Тракия" край Стара Загора

За три седмици ще бъдат преасфалтирани 17 км от магистрала "Тракия" край Стара Загора, обяви регионалният министър Николай Нанков. При хубаво време ремонтът щял да започне в началото на ноември. Той е на стойност 4,5 млн. лева. "Ще се полага нова настилка в основната лента в посока за Бургас, тъй като в този участък е силно пропаднала",

Отварят императорската порта на Филипопол (снимки)

Входът, от който са влизали римските императори във Филипопол, ще бъде разкрит и експониран. Това стана ясно при стартиралото повторно проучване на един от най-монументалните древни паметници в града  - Източната порта. Разкопките са възложени на опитната археоложка Мая Мартинова. Присъстваха кметът Иван Тотев и директорът на археологическия музей

Шест барбекюта поставят до дни в парк "Лаута"

Пържоли ще зацвърчат отново в топлите октомврийски дни на барбекютата в пловдивския парк "Лаута". "Възстановяваме ги по най-бързия начин. Освен унищожените три, ще поставим и още толкова нови", увери кметът на район "Тракия" Костадин Димитров. Вандали потрошиха с чукове съоръженията, край които пловдивчани се събираха в почивните дни на пикници

Без бариера на входа в Стария Пловдив, до 10 дни монтират две

Бариерата на ул. "Съборна" е демонтирана. На нейно място ще бъде поставена електронна, която ще е с датчици и ще разпознава номерата на автомобилите. Махната е и будката, където стояха служители на "Общинска охрана" и контролираха достъпа на коли в резервата. Сега те са на открито и дежурят, но не денонощно.

Зам.-кмет подари покривка на посланичката на Мароко

Ръчно изработена бяла ленена покривка подари заместник-кметът по културата и туризма в Пловдив Александър Държиков на посланичката на Мароко Закия ел-Мидауи. Те обсъдиха съвместни инициативи, които биха могли да влязат в културния афиш на Пловдив през 2018 и 2019 г. Държиков посрещна гостенката, тъй като градоначалникът Иван Тотев е в Брюксел.

Затварят до следващото лято възловия бул. "Васил Априлов" в Пловдив

На 10-и се затваря бул. "Васил Априлов" за реконструкция, която ще продължи до следващото лято. Това обяви кметът на Пловдив Иван Тотев. Възловият булевард е обновен и разширен наполовина - от гарата до ул. "Войнишка слава". През юли т.г. част от него беше затворена за прокарване на нов топлопровод. Движението е насочено само в едната лента.

Запусната улица в центъра на Пловдив грейна с нов паркинг и осветление

Тънещата в мрак ул. "Гео Милев" в центъра на Пловдив свети като ден нощем. Грозните метални гаражи са изринати и на тяхно място е изграден паркинг с 50 разчертани места. "Нямаше никакво осветление там, а вече е съвсем друго", каза зам.-кметът на район "Централен" Тодор Пашов. Предстои да бъде прерязана лентата. 130 000 лева е инвестицията.

Цяла улица в пловдивската Аджисан махала с незаконни сгради

Цялата улица "Крумово" в пловдивската Аджисан махала е застроена с незаконни къщи, гаражи и дюкяни. Това установила проверка на район "Централен". "Недай си боже да стане пожар, няма как да влязат огнеборци да гасят", каза кметът Георги Стаменов. 82 заповеди за премахване са връчени на собственици на незаконни обекти да ги демонтират.

Спас Гърневски и Атанас Ташков зоват ръководството на ГЕРБ да не приема оставката на Делян Добрев

- Частични избори за кмет в Хасково били изход от ситуацията в града, смятат депутатите - Елена Йончева провери ли братовчедите в червените общини, питат двамата Ръководството на ГЕРБ да не приема оставката на Делян Добрев от постовете, които заема. Той е ценен с експертизата си не само за групата, а за целия парламент.

До 2 г. затвор грозят ученика, ударил с кол учител в Садово

17-годишният Атанас Георгиев, който удари с кол преподавателя по английски Антон Велков в гимназията по селско стопанство в Садово, се изправя на съд. Той ще отговаря за нанасяне на лека телесна повреда на учителя и за опит да удари и преподавателката по география Магдалена Дипчикова. Действието се разви на 19 септември в училището.

Извадиха 10 кг много рядък тумор от жена в Пловдив

Огромен, много рядък тумор, тежащ 10 кг, извадиха онколози в Пловдив от яйчника на 61-годишна пациентка. Тя била изпратена от Кърджали. Още при изследването било установено наличие на голяма течност в коремната кухина. Преди да я оперират, хирурзите извършили пункция и извадили 6 л течност, която се оказала отрицателна за туморни клетки,

И фонтанът "Стружката" на път да изчезне от площада на Пловдив

Съдбата на фонтана пред бившия партиен дом в Пловдив ще бъде решена от проектантите. Шадраванът, наричан още"Стружката", беше поставен по повод приемането на България в ЕС. Той е дело на скулптора Жорж Трак. "Този фонтан може да остане, но може и да бъде премахнат при реконструкцията на централния площад", обясни кметът Иван Тотев.

"Капана" блесна в центъра на Париж

Пловдивският артквартал "Капана" заблестя върху 20 пана в сърцето на Париж. Той е част от изложбата, участваща в Седмицата на чуждестранните култури във френската столица. С фотоси и надписи на български, френски и английски език е представена историята на квартала, който се превърна в място на творческите индустрии.

И служители на "Чистота" ще глобяват за мърсене в Пловдив

Пловдивският общински съвет ще гласува правомощия на служители в "Чистота" да съставят актове на нарушители, които мърсят. Това ще стане с промени в правилника на предприятието. Сега право да санкционират имат общинска полиция и инспекторатът. Директорът на "Чистота" Иван Стоянов обясни, че често негови подчинени хващат на място хора,

Цацаров награди пловдивски топ прокурор

Грамота и мобилен телефон получи пловдивският районен прокурор Атанас Илиев. Отличието му се дава от главния прокурор Сотир Цацаров за образцово изпълнение на служебните задължени и висок професионализъм. Наградата на Илиев му се присъжда и за отлично изпълнение на служебните си задължения като говорител на Районната прокуратура в Пловдив.

Кмет награди с велосипед победителка във фотоконкурса на район "Западен"

Кметът на пловдивския район "Западен" Димитър Колев връчи чисто ново колело на Донка Тамбукова, която е големият победител в конкурса за най-добра снимка на тема "Велосипедът - 200 години история, традиция и съвремие". Тя получи своята награда. Надпреварата е организирана от районното кметство и в нея се включиха десетки участници.

Безплатна синя зона на 22-ри в Пловдив, посрещат цар Фердинанд

Пловдивчани и гостите на града ще ползват безплатно синя зона на 22 септември - Деня на независимостта, съобщиха от "Паркиране и репатриране". В непразнични дни ползването на паркингите е платено, като за час престой таксата е 1,50 лв. Единствено в неделя не се заплаща. Пловдив ще отбележи 22-ри с поредица от прояви, като най-мащабна е тази от 10,

В пловдивския район "Северен" градят голям общински паркинг за 100 000 лева

Изграждането на голям общински паркинг започна в пловдивския район “Северен”. Със символична първа копка кметът Ральо Ралев даде старт на строително-ремонтните дейности. Паркингът се намира на ул.“Полковник Сава Муткуров” № 65,67,69 и ще бъде с обща площ около 2 дка. Новото съоръжение ще включва около 50 места,

С мегаконцерт откриха празниците на Стария Пловдив

Два ансамбъла - "Тракия" и "Странджа", разтърсиха сцената на Античния театър в понеделник и дадоха началото на празниците в Стария Пловдив. Публиката не спря да аплодира танцьори и музиканти. Тази година тържествата, които продължават до 24-и, са под мотото "Вдъхновение". Те са част от 13-ия Есенен салон на изкуствата в Пловдив.

Площадът в Пловдив първо с нова настилка, после реставрация на археологията

Подмяна на настилката на централния площад в Пловдив е задача номер едно при реконструкцията. На втори план е предвидена реставрацията на западната част от Римския форум. "Трябва да сме готови за 2019 г. с обновен площад. Хората ще могат да наблюдават как се прави възстановяването на антиките", обясни кметът Иван Тотев.

Пишат актове по 1000 лева за мърсене покрай санирането в Пловдив

Служители на пловдивския общински инспекторат дебнат със солени глоби за мърсене покрай санирането на блоковете. "Собственици на апартаменти използват обновяването на фасадите и изхвърлят строителни отпадъци от ремонти в жилищата си където им падне. Засилваме мерките по всички райони", съобщи шефът на инспектората Ангел Славов.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Боецът Георги иска наследници, вижда плеймейтката като идеалната майка Гаджето на русата Златка – Георги, я натиска за дете. ММА боецът смята, че е време да има наследници. Здравенякът вижда в лицето на Райкова идеалната жена за майка на децата му. От известно време Георги Валентинов има огромно желание да стане баща.

Александър Кипров, Морфов, Котоошу, Кристо се гневят на държавата Всеки има една или друга причина да не харесва държавата, в която живеем. Не страната, държавата. Едни очакват от нея твърде много, смятайки, че тя трябва да ги обгрижва. Други са разочаровани от липсата на ред и справедливост в обществото ни, трети от обидно ниското заплащане,

Отложиха заседанието за декември Подсъдимият за смъртта на Яна има месец, за да си намери нови защитници Без защитници остана подсъдимият за смъртта на Яна - Николай Русинов-Чеци. На заседанието пред Върховния касационен съд (ВКС) в сряда той се отказа изненадващо от услугите на мастития си адвокат Иво Найденов и колегата му.