Кметът Иван Тотев: Няма гражданска квота в борда на "Пловдив 2019"

Общинският съвет гласувал 3,5 млн. лева за фондацията  Гражданска квота? Кой го измисли това? Няма такова нещо! Така кметът Иван Тотев отговори на четирима от членовете на управителния съвет във фондация "Пловдив 2019", която подготвя града за европейска столица на културата. Преди ден почетният консул на Германия Мариана Чолакова,

Ремонтират за 160 000 лева градската управа на Пловдив

В критично състояние е покривът на пловдивската община. Таванските помещения, където са разположени службите "Предварителен контрол", "Европейски политики" и "Административно-наказателна дейност", при всеки дъжд се наводняват. Там се съхранява и архивът на дирекция "Устройство на територията". Фасадата също се нуждае от спешен ремонт.

2000 гаража в пловдивския район "Южен" - на мушка

Поредни писма до собственици на гаражи с настояване да ги махнат доброволно, е изпратил кметът на пловдивския район "Южен". До момента сме вдигнали около 200 метални клетки, но остават още 2000. Политиката е постепенно да бъдат вдигнати и на тяхно място да се изградят паркоместа", обясни кметът на района Борислав Инчев.

Пловдивски общинари на опашка за евтини почивки

Над 100 пловдивски общинари и съветници са подали заявки за евтина почивка във ведомствената станция на Доспат. Списъкът с мераклии тепърва ще набъбва, а местата са малко, коментира секретарят на управата Ангелина Топчиева. За целта е създадена комисия, която разглежда молбите. Тези, които не могат да бъдат одобрени,

19 000 шахти в Пловдив носят 4 милиона лева на фирма

Почистване на наноси, подмяна на изгнили кофи и липсващи решетки са част от задълженията на КМД, която получи за 4 г. поддържането на 19 200 учични шахти в Пловдив. Общината сключи с нея рамково споразумение и от края на юни изпълнителят поема поддръжката им. Срещу това ще получи 4 милиона лева. Сумата е за целия 4-годишен период и ще се плаща

След мъмрене на министър Нанков Пловдив пуска първите 14 блока за саниране

Във втория български град няма нито един блок обновен по програмата за енергийна ефективност Пловдивската община пуска за саниране първите 14 блока. Обновяването им ще започне това лято, увери Тодор Тодоров, шеф на дирекция "Обществени поръчки" в градската управа. Той допълни, че за още 5 блока имало входирани документи.

С дaрения възстановиха изгорялата къща на 6-членно семейство

Огънят унищожи домът им на Великден, цялото село се втурна да помага Румен Крушев и многолюдното му семейство от пловдивското село Ягодово не могат да повярват, че дарители им възстановиха къщата. Тяхната почти изгоря навръх Великден. Огънят лумна от старата елинсталация и за минути унищожи цялата покъщнина.

Почетоха с подаръци легендите на "Ботев" - Пловдив

Тениски с емблемата на Пловдив - европейска столица на културата и почерпки получиха легендите на "Ботев". Динко Дерменджиев, Видин Апостолов, Георги Петков-Тумби, Иван Глухчев и още цяла плеяда знаменити футболисти дойдоха в заседателната зала на общината. Посрещнаха ги зам.-кметът по спорта Георги Титюков и Петър Зехтински.

До месеци пускат редовна авиолиния Пловдив-Бурса

Валията на Одрин подари картина на Здравко Димитров Валията на Одрин Гюнай Йоздемир пристигна на крака при областния управител на Пловдив Здравко Димитров. Двамата проведоха 1-часов разговор. "Не трябва да се допуска напрежение между двете държави", заяви Димитров. И допълни, че сме комшии и трябва да запазим добрите отношения.

До 3 месеца изчезва болница "Св. Мина" в Пловдив

Предлагат след сливането й със "Св. Пантелеймон" да се нарича "Св. Дух" Сливането на двете общински болници - "Св. Мина" и "Св. Пантелеймон", ще стане факт до 3 месеца, заяви зам.-кметът на Пловдив Розалин Петков. На предстоящата сесия на 21-и местният парламент трябва да приеме докладите за обединението на здравните заведения. "Св.

Геймъри от Балканите на първи фест в Пловдив

Над 2000 посетители се очакват на 17 и 18 в Пловдив за първия фестивал по електронни спортове, считани за хит сред младите. Събитието е във втора палата на панаира. "Пловдив е-Арена" събира геймъри от Румъния и Сърбия", уточни организаторът на феста Димитър Александров. По думите му градът на тепетата е избран,

Кмет отлага с 3 месеца чистенето на скалите по пловдивските тепета с ликове на възрожденци

2-3 месеца отсрочка за изчистване на скалите от графитите с ликовете на възрожденци даде кметът на пловдивския район "Централен" Георги Стаменов. Неотдавна той обеща, че в близките дни ще започне акцията. "Чаках някой от "художниците" да ми се обади и да предложи място, където да вдигнем временна стена и там да рисуват.

Изринаха 36 гаража в центъра на Пловдив, правят 120 места за паркиране

Кметът на "Централен": До 2019 г. нито една от 600-те метални клетки няма да остане 120 места за паркиране ще бъдат изградени до края на август на ул. "Гео Милев" в Пловдив на мястото на премахнатите гаражни клетки, увери кметът на район "Централен" Георги Стаменов. Това ще стане на два етапа. 36 метални клетки са изринати.

Искат постоянен арест за двамата полицаи, откраднали бус с нелегални цигари

Петър Атанасов бил мозъкът, а колегата му Стефан Модев често сменял колите си Постоянен арест за 32-годишният Петър Атанасов от Криминална полиция и колегата му Стефан Модев, на 42 г. иска окръжната прокуратура. Двамата бяха задържани на 9 юни за извършен грабеж в големи размери. Както "24 часа" писа на 27 май 2017 г. на бул.

Прокуратурата не откри наркотик в пловдивска лютеница

Няма наркотични съставки в лютеницата "Класик", която се произвежда в Перущица. Това е заключението на районната прокуратура в Пловдив след извършена проверка. Тя беше сезирана от асоциацията "Активни потребители" за наличие на вредното вещество олеамид в бурканчетата от 500 грама. Тези твърдения се оказали неверни и прокуратурата прекрати

Пловдивски полицаи в ареста, отмъкнали цял бус с нелегални цигари

Прокуратурата им повдигна обвинение за грабеж Пловдивската окръжна прокуратура повдигна обвинение за грабеж на двама полицаи, които са арестувани за кражба на бус с контрабандни цигари. Те са задържани за 72 часа, казаха от държавното обвинение. Обирът е станал в края на май, а служителите на реда били закопчани едва в петък.

Пръскат нощем за въшки по главната улица в Пловдив

Мащабно пръскане на дърветата по ул. "Райко Даскалов", известна сред пловдивчани като Малката главна, предприема "Дезинфекционна станция", съобщиха от общината. Третирането ще е на 13-и, вторник, след полунощ. Причината за акцията са листните въшки, които са нападнали растителността. За да не пречи на хората, обработката ще е в късните часове.

Охлаждат с морски бриз кучетата в пловдивския приют

Система за охлаждане на въздуха е монтирана в приюта за бездомни кучета в Пловдив, съобщиха от общината. Така питомците няма да се пържат в жегите. Въздухът в клетките се охлажда посредством водна мъгла, уточни директорът на приюта Георги Божев. Технологията използва водна помпа и специални дюзи, които превръщат водата в мъглявина и така охлаждат.

Пуснаха от ареста дупнишкия фараон, завлякъл стотици с милиони

Дупнишкият фараон Георги Близнаков излиза на свобода, след като прокурорът Костадин Паскалев представи постановление, с което го освобождава. Той обясни, че е изтекъл 8-месечният срок от деня на задържането му. Пловдивският окръжен съд остави без разглеждане жалбата на фараона и на практика той излиза от ареста.

Жители на Шишманци: Дано прокуратурата открие кой запали склада, но едва ли

Пети ден селото е обгазено, местните не вярват, че няма опасност за здравето им Пълно разследване на големия пожар в пловдивското село Шишманци предприема прокуратурата. Заводът за отпадъци гори вече пети ден. "Целта е да се установи има ли виновни за огнената стихия и дали умишлено е причинена", заяви говорителят на пловдивската районна

Зам.-кметът Александър Държиков презентира Пловдив в Украйна

Делегация, начело с новия зам.-кмет по културата на Пловдив Александър Държиков заминава от сряда до неделя в Украйна. Там в различни градове заедно с представители на Пловдивския университет щели да презентират Пловдив. "Ще имат 7-8 срещи. Ще разясняват програмата за софтуерно инженерство, по която се обучават 18 украински студенти.

Ето за какво Пловдив ще харчи 14 млн. лева за европейска столица т.г.

До изгорелите тютюневи складове ще правят пешеходна зона за 1 млн. лева Първите 7 милиона лева от държавата за Пловдив се очакват в сряда. Те се отпускат за културна инфраструктура. Други 7 млн. лева пък дава общината на фондация "Пловдив 2019". Ето как по думите на кмета Иван Тотев ще се харчат. 2,7 млн.

Много деца дойдоха на паметника на Ботев в Пловдив

Десетки деца дойдоха в пловдивската Цар Симеонова градина да се поклонят пред паметника на Христо Ботев. Хлапетата бяха предимно от детски градини и училища, както и младите надежди на футболния клуб "Ботев". Те бяха с жълти тениски - символът на тима. Най-отпред се наредиха местните първенци. До кмета Иван Тотев застана шефката на общинския съвет

Абитуриентът, убил жена и избягал, остава в ареста

Пловдивският окръжен съд отказа да пусне на свобода 18-годишнияя Асен Гюрганчев, който уби на пешеходна пътека жена и избяга. Младежът настоя за по-лека мярка, но магистратите бяха категорични, че има опасност да се укрие. На 13 април абитуриентът от пловдивската гимназия по електротехника връхлетя със спортната си кола 61-годишната Бонка Куманова.

Три запуснати подлеза светнаха като нови в пловдивския район "Източен"

Трите окаяни подлеза на бул. "Цариградско шосе" в Пловдив са изцяло ремонтирани и са като нови, съобщи кметът Николай Чунчуков. Хората не смееха да минават през тях, защото приличаха на клоаки. "Изхвърлихме доста боклуци и положихме усилия да ги приведем в приличен вид", каза кметът. Вложени са 90 000 лева.

Пловдивски топ археолог със Златен грифон от министъра на културата

Най-високото отличие за археология - Златен грифон с огърлие, получи директорът на пловдивския археологически музей доц. Костадин Кисьов. Връчи му го министърът на културата Боил Банов по време на 56-ата национална археологическа конференция, която се провежда в града на тепетата. Кисьов е отличен за цялостен принос в проучването на тракийската

С най-добрия спектакъл на Белгия "Джозефина" откриват "Черната кутия" в Пловдив

С най-знаковия спектакъл на Белгия - "Джосефина", се открива 11-тото издание на фестивала "Черната кутия" в Пловдив. Представлението е на 31-и в Камерната зала на театъра. "Това е един от най-големите фестивали в Пловдив и първи по рода си у нас", обяви зам.-кметът по културата Александър Държиков. Той е категоричен,

Шофьор хлътна в дупка в Пловдив и отнесе 200 лева глоба

Пловдивски съдии отмениха куриозна санкция на КАТ и оневиниха шофьор на "Пежо Боксер". Той попаднал в голяма дупка на бул. "Кукленско шосе", в резултат на което от колата му изпаднала резервната гума. В този момент отзад се движил автомобил, който не успял да реагира и се блъснал в търкалящата се гума. Причина за инцидента на 14 февруари т.г.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бил на четири вида дрога при задържането си. Оставиха го в ареста, той цитира Ботев пред съда 50 минути е изтезавал приятелката си Виола Николова наркоманът Стефан Станев, преди да я убие, се разбра в сряда в Софийския градски съд. Съседи чували писъците на красавицата от 5 сутринта до около 5,50 ч на 23 юни.

Мъжът, подал сигнала за бомба на летище София, е бил освободен срещу 300 лева. Пред bTV Георги Найденов заяви, че съжалява за „тъпата” си постъпка. Бил пийнал въпросната вечер. Подал сигнала за бомбата „по своя преценка”. Въпросната вечер се скарал с бившата си приятелка и набрал телефон 112. Преди това изпил 3 големи ракии.

17-годишно момиче почина внезапно в дома си в Лимасол. съобщи в. "Български новини". Според информация от полицията момичето е загубило съзнание около обяд и е закарано по спешност в болница, където обаче е констатирана смъртта й. Тя е страдала от епилепсия. Девойката е пребивавала с родителит си в Кипър. Води се разследване.