Христо Николов
02 9422541

Христо Николов

Редактор

Христо Николов има 28-годишен опит в журналистиката. Започнал е в редакция ВИНФ на БТА, след това последователно е репортер, редактор и завеждащ бизнес отдела на всекидневника „Сега“, няколко години работи и в икономическия отдел на „Труд“. Негова специалност са тежките инфраструктурни сектори: строителство, пътища, енергетика, транспорт, телекомуникации, но се интересува и от широк кръг теми, свързани с макроикономиката, икономическото развитие, държавното управление и икономическата история. За собствено развлечение се занимава и с теми и личности, свързани с класическа музика – опера, балет, симфонична и камерна музика. 
Социални мрежи
https://www.facebook.com/profile.php?id=1412622955

Въздушният транспорт все още не се е възстановил напълно от пандемията, но оборотите в него се увеличават с 52% спрямо година назад.

СНИМКА: “24 ЧАСА”
Най-посещаваната световна забележителност през Google street view и същевремнно снимката правена от най-високо е Бурж Халифа.
Премиер-солистите Боряна Петрова и Никола Хаджитанев в сцена от балета.
Производствена линия в немския завод на Монбат.
Посещенията на галерии и музеи са близо 3 милиона м.г., но 13% от тях са в дните със свободен вход.

СНИМКА: “24 ЧАСА”
Виж видеоклипа, който рекламира България това лято
Спирането на плащанията за доизграждането на “Хемус” м.г. до голяма степен е продиктувано и от влошаващото се финансово състояние на “Автомагистрали” ЕАД. 
СНИМКА: “24 ЧАСА”
Стефан Аспарухов

СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ
Гроздан Караджов
 Участъкът между Боаза и Дерманци е готов на 65%, но поне докато на фирмите не почне да се плаща редовно, няма как да бъде довършен. 
СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА
Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров (вдясно) и премиерът Сергей Станишев не носеха никаква вина за високата инфлация през 2008-2009 г. Но недоволството на хората ги свали от власт през 2009 г., давайки път на новата тогава партия ГЕРБ на Бойко Борисов. Който управляваше почти изцяло в условията на ниска инфлация и дори на дефлация.

СНИМКА: “24 ЧАСА”
Независимо от вноса на зеленчуци през април техните цени са скочили, и то с много, показват данните на НСИ.

СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ
Заседание на регионалната комисия на парламента
Инфлацията вече достигна 14,4% за година назад.
Половината разходи - за храната и жилището (обзор, графика)
Сергей Цветарски
15% индексация за строителите предвижда изготвена методика.
Национален статистически институт
Депутати
Контейнеровоз навлиза в пристанище Пирея в Гърция (Синхуа/У Лу)
Един от многото ваканционни комплекси в Свети Влас, в който повечето от апартаментите се притежават от руснаци. 

СНИМКА: ЕЛЕНА ФОТЕВА
Валтер Волф, изпълнителен директор на "Кауфланд България"
Хотел
Хотели
СНИМКА: “24 ЧАСА”
Пенсионери
Забраните за престой и паркиране ще важат само за часовете с интензивен трафик, а не постоянно.

СНИМКА: “24 ЧАСА”
Рехабилитациите на ВиК съоръженията ще доведат в следващите години до още по-голямо поскъпване на водата, но и сега на много места цената ще прескочи 4 лв. за кубик.

СНИМКА: “24 ЧАСА”
Седмичният разход за хляб на едно тричленно семейство дори при сегашните цени не би трябвало да надминава 6 лева, но и тях може да спестим, ако си го приготвяме сами вкъщи.

СНИМКА: “24 ЧАСА”
Жилищното строителство все още отбелязва известен ръст спрямо година по-рано, но строежите на административни сгради и инфраструктура е в затишие.

СНИМКА:
“24 ЧАСА”

За саниране на жилищни блокове са предвидени малко над 1 млрд. лв.
Един от многото протести от периода 2012-2014 г. срещу проучванията за добив на шистов газ в България, в случая - в Пловдив.
Кане Танака
Кули, допълнителни етажи и всякакви причудливи образувания на покрива на жилищни сгради бяха възможни досега заради непрецизен текст в Закона за устройство на територията.

СНИМКА: “24 ЧАСА”
Споделен офис, в който работят едновременно няколко фирми. 
СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Злополука е претърпяла дъщерята на президента Дарина Радева, видяха загрижените топпапараци на "България Днес". Красавицата се разходи до НАТФИЗ в столицата, за да се срещне с приятели, въпреки превързаната й ръка. В топлите пролетни дни тя заложи на небрежен стил и младежка класика - дънки с потник и кецове

Дружеска засечка на тротоара зарадва актьорите Камен Воденичаров и Цветан Николов, по-известен като Цецо Тотото. Двамата радушно се поздравиха, размениха приятелски думи и отпрашиха с широки усмивки след приятния лаф по задачи. Снимки: "България

Бригадир Аспарухов провери обстановката около столично заведение, видяха незабележимите папараци на "България Днес". Бившият разузнавач показа, че все още е в играта, след като няколко пъти обиколи един и същ периметър, оглеждайки всеки един детайл. Снимки: България