Лозан Панов: Ще чуете моето мнение за Гешев след концепцията му за прокуратурата

Ще чуете моето мнение за номинирания за главен прокурор Иван Гешев, след като разберем каква е неговата концепция и визия за развитието на прокуратурата оттук нататък. Това беше първият коментар на шефа на ВКС Лозан Панов по адрес на Гешев. "Освен това предстои да му бъдат задавани въпроси. Много е важно да се види с какви дела се е занимавал и

Без прецедент! Иван Гешев номиниран от всички прокурори във ВСС за наследник на Цацаров (Обзор)

По всяка вероятност той ще е единствен претендент Съдебни кадровици обсъждали кандидатурата на Гешев с часове в негово присъствие, преди да го номинират Може да стане първият обвинител от системата, който ще я оглави Зам.главният прокурор Иван Гешев е първият, а и по всяка вероятност единствен, кандидат за главен прокурор.

Даниела Машева от ВСС: Вероятно няма да има друг кандидат за главен прокурор освен Гешев

Зам. главният прокурор Иван Гешев отговаря на зададения профил от съсловните организации на прокурорите и следователите за следващ главен прокурор. Това заяви членът на Висшия съдебен съвет Даниела Машева, представяйки пред журналисти номинацията на Гешев. Той бе издигнат от цялата прокурорска колегия за наследник на Сотир Цацаров.

Иван Гешев - първият номиниран за главен прокурор

Зам. главният прокурор Иван Гешев е първият номиниран за нов главен прокурор. Номинацията му бе издигната на заседане на ВСС от съдебни кадровици, сред които и настоящия главен прокурор Сотир Цацаров. Гешев е дал съгласието си да бъде кандидат, заяви Даниела Машева, която представи номинацията му. Очаквайте подробности!

Инспекторатът към ВСС допусна теч на лични данни на съдийка (Обзор)

Гаф с имуществената декларация на съдията от Софийския градски съд Мирослава Тодорова направи Инспекторатът към ВСС (ИВСС), като публикува личните ѝ данни и тези на семейството ѝ, без да ги заличи, установи проверка на “24 часа”. На показ бяха ЕГН-то, номерът на личната карта, адресът и телефонния номер на съдийката.

Гаф! Инспекторатът към ВСС публикува личните данни на съдия Мирослава Тодорова

Гаф с имуществената декларация на съдията от Софийския градски съд Мирослава Тодорова направи Инспекторатът към ВСС (ИВСС), като публикува личните й данни и тези на семейството й, без да ги заличи, установи репортерска проверка. На показ бе ЕГН-то, номера на личната карта и адреса на съдийката. От ИВСС не бяха заличили и ЕГН-тата на мъжа и на сина

Без кандидати за главен прокурор на първото заседание на ВСС за номинации

На първото от четирите заседания на Висшия съдебен съвет (ВСС) предложения за кандидатури за главен прокурор не са внесени, съобщи представляващият съвета Боян Магдалинчев. Според приетия график номинации за поста на обвинител номер едно могат да се правят на четири заседания. Следващите три са насрочени за 22, 25 и 29 юли.

Марио Чорапа от фонд “Земеделие” - роднина на Миню Стайков, раздал 1,8 млн. лева кредити

Брониран мерцедес на началника в Държавен фонд “Земеделие” паркиран в къщата на бизнесмена. Доходите му - 30 хил. лв. на година Роднина на алкохолния бизнесмен Миню Стайков - Марио Кръстев-Чорапа, който работи като служител в Държавен фонд “Земеделие”, раздал 1,8 млн. лв. заеми на дружества, сред които фирми за бързи кредити.

Джок Полфрийман остава в затвора, не се е поправил

Убиецът Джок Полфрийман, който излежава 20-годишна присъда, няма да излезе условно предсрочно от затвора, тъй като не се е поправил и превъзпитал докрай. Това заключи Софийският градски съд, който отказа да освободи австралиеца 6 години и 10 месеца по-рано. В напрегнато заседание, продължило 3 часа,

Владислава написа песен, с която помогна на 162 бездомни кучета

Четириногите живеят в спасителен център край Козлодуй. Преди това са били изоставени или изтезавани Мими е едно от многото бездомни кучета в Пловдив. Животът на четириногото коренно се променя, когато пътя му пресича Владислава Христозова. Питате се коя е Владислава? Тя е от онези хора, които в дамската си чанта носят две-три курабийки,

Министър Кирилов поиска главата на шефа на затворите, той излезе в болничен (Обзор)

3 часа след като министърът на правосъдието обяви, че ще отстрани директора на Главна дирекция “Изпълнение на наказанията”, Васил Миладинов е излязъл в болничен за 14 дни, разказаха източници на “24 часа”. С този ход на практика освобождаването от длъжност на Миладинов се отлага. Министърът отказа да назове причините за рокадата.

Шефът на затворите излезе в болничен, преди министърът да го освободи

Директорът на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" Васил Миладинов, за когото министър Данаил Кирилов обяви, че ще отстрани, е излязъл в болнични за 14 дни, научи "24 часа". С това на практика неговото освобождаване от длъжност се отлага, тъй като болничния предхожда заповедта, с която министърът бил готов да го освободи.

Министър Кирилов: „Бял хакер“ да тества системата за разпределение на дела в съда

Т.нар. бял хакер да направи тестове на Централизираната система за случайно разпределение на делата в съдилищата, за да предупреди за различни рискове. С тази препоръка си тръгна от Върховния касационен съд (ВКС) министърът на правосъдието Данаил Кирилов. Той пристигна във ВКС по покана на Лозан Панов, за да наблюдава как се разпределят делата там.

Данаил Кирилов освобождава шефа на затворите до 3 часа

Шефът на затворите и арестите Васил Миладинов ще бъде освободен до 3 часа от длъжност. Това обяви министърът на правосъдието Данаил Кирилов ексклузивно, след като пристигна във Върховния касационен съд да проследи как се разпределят дела.  Кирилов обаче не посочи мотиви за отстраняването на Миладинов.

Върховната съдийка на Полша: И пускането на климатика в съда зависеше от министъра на правосъдието

И пускането на климатика в съда зависеше от министъра на правосъдието - това разказа пред български съдии председателката на Върховния съд в Полша Малгожата Герсдорф. Тя бе в София по покана на колегата ѝ Лозан Панов. През 2017 г. правителството в Полша прие законодателни промени, с които на практика правораздаването бе подчинено на министъра.

Лозан Панов посети враждуващи помежду си съдии в Благоевград. ВСС: Да се оправят сами!

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов се е срещнал в петък с враждуващите от месеци помежду си наказателни и граждански съдии в Благоевградския окръжен съд, за да ги изслуша. От върховния съд потвърдиха визитата му пред “24 часа”. Конфликът между окръжните съдии в Благоевград е от март т.г.

Спецакция в кв. "Лагера", задържаха полицай, продавал амфетамини (Снимки)

Полицаи окупираха улица "Христо Матов" в столичния квартал "Лагера", за да проведат спецакция срещу наркоразпространението, видя репортер на "24 часа". Малко преди 12 часа четирима цивилни с маски изведоха мъж от бл. 23. По неофициална информация закопчаният е полицай, а подозренията към него са, че продавал амфетамини.

Николай Банев: Цялата флора и фауна е в килията ми

Фамилията погасила 1,5 млн. лв. задължение към НАП И бизнесменът Николай Банев като други известни арестанти от ранга на отстранената кметица на “Младост” Десислава Иванчева се обяви срещу условията в следствия арест на столичния бул. “Г.М. Димитров”. “Тоалетната е в стая, в която живеем 3-4 души. 24 часа в денонощието има някой там.

Охрана не само за съпрузите, но и за приятели на заплашени магистрати

Защитени през 2018 г. са били трима Дирекцията за охрана към правосъдното министерство разполага с 2 специализирани коли При заплаха съдебната охрана вече ще пази не само членове на семействата на магистратите, но и конкубините им или тези, с които споделят едно домакинство. Това предвижда наредба,

1 година условно за съдия Пенгезов, злоупотребил с власт (Обновена)

Съдията от Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов бе признат за виновен за злоупотреба с власт и осъден на 1 година условно с 3-годишен изпитателен срок. Присъдата прочете съдия Снежина Колева в Софийски градски съд. Престъплението, за което Пенгезов е осъден, е за това, че като председател на военно-апелативния съд не е възложил обществена

Даниела Машева: Няма пречка жена да е главен прокурор, но разговор с политици за наследника на Сотир Цацаров не водим

Водещо за всяка кандидатура е да притежава качества като ръководител и да взема законосъобразни решения, казва в интервю членът на Висшия съдебен съвет и говорител на прокурорската колегия Даниела Машева - Г-жо Машева, кандидатите за нов главен прокурор ще станат ясни между 18 и 29 юли. Вие като член на прокурорската колегия какъв човек сте

Закриват нови 28 прокуратури от 1 януари 2020 г.

Нови 28 районни прокуратури в страната да бъдат закрити, а на тяхно място да бъдат открити териториални отделения към районната прокуратура в съответния областен град, реши единодушно прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС). Това е вторият етап на т.нар. реформа на съдебната карта за прокуратурата,

Пребитото от акушерка бебе Никол с епилептични гърчове, хапчетата увреждали черния дроб и бъбреците му (Обзор)

4 г. след трагедията Емилия Ковачева чака окончателната си присъда под домашен арест. На първа инстанция тя получи 18 г. затвор за опит за убийство Съжалявам за всичко случило се, времето не може да се върне назад, каза подсъдимата “Бесен съм, че смля детето ми от бой. Бесен съм най-много на себе си, че не можах да защитя детето си.

Бащата на битото от акушерка бебе: Получава гърчове, лекарствата го увреждат

Софийският апелативен съд (САС) изслушва пледоариите по делото срещу акушерката Емилия Ковачева. Ковачева е подсъдима заради опит за убийство на новородено. Тя беше осъдена на 18 години затвор от Софийския градски съд. Очаква се магистратите да излязат с решение до два месеца. През декември 2015 година Емилия Ковачева беше обвинена,

Кметът на Костенец арестуван, защото обещал подкуп на общински съветник

Кметът на Костенец Радостин Радев е разследван, тъй като е обещал подкуп на общински съветник, който да гласува решение в общинския съвет по определен начин. Това съобщи говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева пред „24 часа“, без да посочва размера на сумата. Радев бе арестуван днес след акция на Специализираната прокуратура,

Член на ПКК 3 г. живее у нас, дошъл с фалшива самоличност, а преди това минал военно обучение в Ирак

Илхан Карабаг е осъден на 6 г. и 3 месеца затвор в Турция за участие в терористична групировка Той е рисков фактор за България и ЕС, казва Софийският градски съд Поддръжници на турчина от кюрдски произход в София се обявяват срещу екстрадицията му, бил политически затворник Турчин от кюрдски произход, осъден на 6 г.

10 млн. щети от пиратство за БТВ, Нова и НВО за 2 месеца (Обновена)

10,5 млн. лева са щетите за два месеца на БТВ, Нова и НВО от незаконното разпространение на програмите чрез 5 кабелни оператора в Южна България. Това обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова като първоначални данни, с които разполага прокуратурата. Вчера в 7 града е имало претърсвания и изземвания на помещения,

Близък на семейството съобщил първи в ДАНС за ученика от Пловдив

За бомбите момчето използвало веществото нафтонит - промишлена взривна смес И апелативният спецсъд го остави на свобода да ходи на училище. Магистратите взели решението трудно Мъж от приятелския кръг на бащата на 16-годишното момче от Пловдив е съобщил информацията в ДАНС, че ученикът контактува с “Ислямска държава”,

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

9-килограмов пъпеш отгледаха в свиленградското село Сладун! Сладкият плод е дълъг близо половин метър и е един от най-големите родни екземпляри. Пъпешът израства толкова великански в дома на 72-годишната Гина Койнова. Пенсионерката нито знае сорта на гиганта, нито как е успял да достигне колосалните си размери.

"Раната започна да зараства, но белегът ще остане за цял живот. Не само като тежък спомен, но и като резка на ухото ми." Това заяви пред "България Днес" отец Иван няколко дни след като разбеснял се мъж нападна хора в приюта му в софийското село Нови хан. При злополучното нападение беше засегнато ухото на духовника,

Най-трудното нещо в света! Така човекът амфибия Яне Петков от Сандански определя новото си екстремно предизвикателство. На 7 септември т.г. той ще бъде спуснат в басейн с олимпийски размери, като ще бъде закопчан с белезници и с тежести, напъхан в чувал, който ще бъде завързан. Целта на Петков е да изплува жив от трудната ситуация.