Питат Външно как купуват телефонни централи за посолства

Апелативният спецсъд призова бившия външен министър Даниел Митов на разпит по дело срещу негов заместник Делото срещу бившия зам.-външен министър Христо Ангеличин тръгна на втора инстанция в апелативния специализиран съд след жалба срещу 2-годишната му условна присъда, наложена му за безстопанственост. Ангеличин бе осъден за това, че през 2016 г.

България се обезмагарява

Мъжките разплодници изчезват и за малкотo магарици няма осеменители Половата система на кравите се променя от висококалорични храни Магаретата у нас са на изчезване, тъй като почти няма жребци, които да заплождат и малкото останали магарици. Това предупреждава д-р Манол Карадаев от Тракийския университет в Стара Загора.

Най-довереният човек на Цветан Василев в оръжейния бизнес обвинен в пране на пари (Oбзор)

Никола Киров, който сега е финансов директор на “Дунарит”, и още 4-ма получили 2,5 млн. лв. като коледни бонуси през 2013 г. Смята се, че милионите са присвоени от КТБ Един от най-доверените хора на Цветан Василев в оръжейния му бизнес - Никола Киров, който към момента е финансов директор на военния завод “Дунарит”, е обвинен в пране на пари.

2,5 млн. лв. от КТБ раздал в подаръчни торбички Цветан Василев на 5-има доверени

2,5 млн. лв. от КТБ са били раздадени в книжни подаръчни торбички по разпореждане на Цветан Василев на петима негови приближени. Това стана ясно в спецсъда, където трима прокурори настояват финансовият директор на "Дунарит" Никола Киров, изпълнителния директор на "Фина Ц" Иван Стойков и още 3-има. Петима са обвинени в пране на пари.

23 060 лв. плаща медицинската сестра Валя Червеняшка, ако иска съд за мъчителите си

Медицинската сестра Валя Червеняшка, която бе осъдена в Либия по т.нар. СПИН дело, трябва да плати 23 060 лв. хонорар на български адвокат на 12-има свои мъчители, от които търси обезщетение. Това е решил Софийският градски съд на 2 януари. Ако иска делото да се гледа по същество, Червеняшка трябва да внесе парите.

След 5 месеца в Сливенския затвор бивша съдийка излиза под домашен арест

Мария Иванова е обвинена в пране на пари. Ще е под домашен арест в столичния кв. "Манастирски ливади" Бившата съдийка от Софийския градски съд Мария Иванова, обвинена за пране на 1,5 млн. евро, излиза под домашен арест след 5 месеца в килия в Сливенския затвор. Решението е апелативните съдии Виолета Магдалинчева, Стефан Илиев и Калинка Георгиева.

Съдят лекари - оперирали дете, без да знае майка му

Растат делата срещу гинеколози, следили бременност на пациентки, без да отчетат аномалиите на плода 8 са присъдите, влезли в сила срещу медици за т.нар. лекарски грешки от 2015 г. насам. Трима от тях са вкарани в затвора, а останалите са получили условни присъди и забрана да не работят по специалността си, съобщиха за “24 часа” висши прокурори.

Прокурор, кандидат за шеф: Не е утопия да влизаме с таблети в съдебната зала

Прокурор Росен Радев, който поддържаше обвинението срещу Ценко Чоков в спецсъда, и временният ръководител на Апелативната специализирана прокуратура Николай Найденов ще премерят сили за шефско място Двама прокурори от кариерата ще влязат в битка за шефското място на Апелативната специализирана прокуратурата,

Медицинската сестра Нася Ненова след 8 г. в либийски затвори: трудноподвижна, смазана и без брак (Обзор)

Нася Ненова – една от петте медицински сестри, чула смъртна присъда в Либия по т.нар. СПИН дело, осъди в София 9-има свои мъчители, подложили я на изтезания - телесни повреди, болки, страдания и морални вреди. Шефът на Главното следствено управление в Либия Харб Абер Дербал, полк. Джума Мишри и други 7 трябва да платят общо 500 хил. лв.

Медицинската сестра от Либия Нася Ненова осъди 9-има мъчители в София

Медицинската сестра Нася Ненова, която бе осъдена по така нареченото СПИН дело в Либия, беляза победа в Софийския градски съд срещу деветима мъчители в Триполи.  Ненова ги осъди на 500 000 лева за имуществени и неимуществени вреда, които са й били нанесени от 2 февруари 1999 г. до 24 юли 2007 г. Решението е на съдия Вергиния Мичева- Русева.

Осъдените за убийства Костин и Чеци готвели бягство от затвора, докато ги конвоират в съда

Затворнически власти осуетили плана им навреме. Магистрати вече влизат зад решетките да гледат делата им там Осъденият на затвор до гроб руснак Герман Костин е кроял планове за бягство от Софийския затвор заедно с най-верния му човек зад решетките - убиеца Николай Русинов - Чеци, удушил 28-годишната Яна Кръстева в Борисовата градина.

Ученичка от НПМГ води най-добрите хандбалистки по мачове в Лондон

Искам да работя като учен с бяла престилка и цял ден да съм в лабораторията, казва 22-годишната Надя Александрова Ако попитате три баби за внуците им, поне две от тях ще ви отвърнат: “Моите са в чужбина. Там учат и работят – много са добре!”. Да заминеш след гимназията извън България, е вече лесно и достъпно.

Осуетили бягство на двама убийци от затвора

Герман Костин и Николай Русинов-Чеци искали да се изплъзнат, докато ги конвоират Осъденият на затвор до гроб руснак Герман Костин е кроял планове за бягство от софийския затвор заедно с най-верния си човек зад решетките - убиеца Николай Русинов-Чеци, удушил 28-годишната Яна Кръстева в Борисовата градина през 2011 г.

Иванчева у дома за Коледа, но за ЧНГ май обратно в килията (Обзор)

Надзиратели посрещнаха новината с радост. Кметицата ошашавила служителите на ареста с претенциите си, те често излизали в отпуск Най-известната арестантка - Десислава Иванчева, която е подсъдима за поискан подкуп от 500 хил. евро от бизнесмен, ще посрещне Коледа под домашен арест в апартамента си в столичния кв. “Младост”.

Иванчева се прибира вкъщи на 22 декември, прокуратурата оттегли протеста си

Подсъдимата за подкуп кметица Десислава Иванчева ще излезе под домашен арест на 22 декември в 12 ч, както реши преди дни състав на спецсъда, оглавяван от Иво Хинов.  Това ще стане, тъй като прокуратурата е оттеглила протеста си пред апелативния спецсъд, с който искаше изпълнението на мярката за неотклонение да бъде спряно. Очаквайте подробности!

750 000 лева и златни монети с Ататюрк в банкови сейфове на данъчни измамници (Видео, обзор)

Регистрирали фирми на бедняци, ремонтирали и санирали в малки общини, но не плащали налози от печалбите  750 хил. лв. и 120 златни турски монети с лика на Ататюрк откри спецпрокуратурата в банкови сейфове при акция срещу банда данъчни измамници, обяви зам.главният прокурор Иван Гешев днес. Касетите дори не се водели на името на нито един от

Иван Гешев: 60 млн. лв. са запорирани и иззети за 1 г. от спецпрокуратурата

Специализираната прокуратура е налагала най-високите парични гаранции на обвинени у нас през 2018 г. Размерът им надхвърля 2,5 млн. лв. "Само тази година са запорирани и иззети по дела на Специализираната прокуратура суми за над 50-60 млн. лв.", обяви зам. главният прокурор Иван Гешев в Съдебната палата по време на пресконференция,

Данъчна банда, печелила търгове за милиони, не обявявала печалба (Снимки, видео)

Банда от четирима е била уличена от ГДБОП и спецпрокуратурата, че не обявявала печалба пред НАП, след спечелени търгове за милиони левове в десетки общини. Подробностите обяви зам.-главният прокурор Иван Гешев, който каза, че и четиримата са задържани за 72 часа. Групата е действала по схема, по която се регистрирали фирми на бедни и безработни

Ценко Чоков: Хвърлих патериците, преди да вляза в заведението, за да не ме изгонят

Бившият кмет на село Галиче Ценко Чоков скрил патериците си, преди да влезе в ресторанта в кв. "Драгалевци", за да не го изгони персоналът. Приятелят, с когото бил, го посъветвал да влезе без патерици, тъй като било възможно да помислят, че Чоков няма да си плати сметката. Това обясни пред апелативния спецсъд Чоков,

Ценко Чоков пристигна в съда с патерици (Снимки+видео)

Бившият кмет на село Галиче Ценков Чоков, който е под домашен арест пристигна в апелативиния спецсъд с патерица. На делото, по което прокуратурата ще му иска постоянен арест.  Както стана ясно на 17 декември той е бил засече от полицаи в ресторант в кв. Драгалевци. Според прокуратурата е нарушение на мярката за неотклонение "домашен арест".

Снимките на Ветко и Маринела Арабаджиеви - видими в сайта на Интерпол

Снимките на издирваните хотелиери Ветко и Маринела Арабаджиеви са публикувани в общия сайт на Интерпол, на който могат да се видят от всеки. Съпрузите се търсят по света и у нас от септември. Досега снимките им бяха достъпни само служители на Интерпол. Издирването на Арабджиеви с червена бюлетина не започва,

Разследват 3-ма лекари за свободата на Ценко Чоков (Обзор)

Бившият кмет трябвало да стои в апартамент в Студентски град, хващат го в ресторант в “Драгалевци” Трима доктори се разследват от прокуратурата по подозрение, че са заблудили съда за здравословното състояние на Ценко Чоков. Бившият кмет на Галиче бе освободен под домашен арест в края на септември заради куп болести. От май идва в съда на носилка.

Квестори на КТБ на съд заради влог на Иван Костов, двете му дъщери и още 6-има (Обзор)

Елена Костадинчев и Станислав Лютов са обвинени в безстопанственост Бившите квестори на обявената във фалит КТБ Елена Костадинчев и Станислав Лютов от петък са предадени на съд за умишлена безстопанственост, с която ощетили Фонда за гарантиране на влоговете с над 1 млн. лева. Обвинението срещу двамата е,

Микроинсулт събори ген. Кирчо Киров преди делото му за 5 присвоени милиона във ВКС

Ще лежи ли бившият разузнавач №1 10 г. в затвора, ще се решава на 14 февруари 2019 г. Микроинсулт е съборил бившия шеф на Националната разузнавателна служба (НРС) ген. Кирчо Киров преди делото му във Върховния касационен съд (ВКС). Това съобщи самият той пред “24 часа” за отложеното заседание на 13 декември.

Прокурор за изчезналите 3,8 млн. лв. на Мартин Петров: Все още разследваме случая

Все още Софийската градска прокуратура разследва как 3,8 млн. лв. са изчезнали от 13 банкови сметки на бившия футболист Мартин Петров. Това съобщи пред "24 часа" говорителят на градските прокурори Зорница Таскова. Делото се води за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, каза прокурор Таскова.

ВСС даде Лозан Панов на инспектората заради спецсъдии, гледали дело на Иванчева

Съдебният инспекторат да провери дали Лозан Панов, разпореждайки проверка в апелативния спецсъд по дела срещу подсъдимите за подкуп Десислава Иванчева и Биляна Петрова, е накърнил независимостта на съдиите и дали ревизията не е оказала натиск за вътрешното убеждение на трима магистрати, решавали за свободата на обвинените.

Веднъж измит и боядисан, но без ремонт от 32 г. бил тунелът “Ечемишка”, в който лампа премаза жена (Обзор)

В доклад до АПИ от 2010 г. пишело с главни букви, че инсталацията е опасна 32 години тунел “Ечемишка” на автомагистрала “Хемус” не е бил ремонтиран, веднъж е бил измит и боядисан, откакто е построен през 1985 г. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова за разследването на смъртта на 64-годишната Елена Михайлова.

Мартин Петров: Съдията има сметка в банката, от която изчезнаха парите ми. Магистратът Кюркчиев: И аз съм гледал ваши мачове (Обзор)

Бившият футболен национал Мартин Петров поиска съдия Стефан Кюркчиев да не решава делото му срещу банка, която съди за изчезнали 3,8 млн. лв. Причината - магистратът има сметки в институцията и може да е предубеден. Този сюжет беляза първо заседание по делото в Софийския градски съд. В 13,30 ч футболистът пристигна в зала №5 на съда,

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Арестуваха рибаря и освободиха жива 200-килограмова моруна Чудовищна риба изплува от водите на река Дунав край силистренското село Айдемир вчера. Бракониери закачиха с куките си невиждана от години гигантска моруна. Рибата е тежка около 200 килограма, научи "България Днес". Видът е праисторически и силно застрашен.

Колийн Рууни търси утеха в Бог, след като бракът и с неверния Уейн върви към провал. Футболистът на "ДС Юнайтед" бе хванат в крачка с американска барманка във Флорида, което вбеси Колийн. Думата "развод" все по-често се чува, когато става въпрос за отношенията на популярната двойка. Уейн Рууни и Колийн имат четири момчета и евентуална раздяла ще

Един от основните играчи в ДДС схема с горива за 8 милиона лева, по която подсъдим е и Златомир Иванов-Баретата, изчезва мистериозно! Следите на Кирил Илиев се губят от края на м.г., а след като за пореден път не се появи за процеса, спецсъдът нареди делото срещу него да се гледа задочно, научи "България Днес".