Шефката на центъра за оценяване Неда Кристанова  (в средата), министър Красимир Вълчев и заместничката му Таня Михайлова представиха резултатите от PISA.
Григор Николов
Снимка: Десислава Кулелиева
Проф. Анастас Герджиков
Красимир Вълчев
Ректорът проф. Анастас Герджиков и членовете на общото събрание гласуват журналистите да влязат на изборите.
Проф. Атанас Герджиков СНИМКА: Архив
Учебниците в облак от 2021 г., плащат на учителите по 160 лв. на електронен урок
Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков награждава министъра на образованието и науката Красимир Вълчев с почетен плакет по повод 130-годишнината на Алма  матер.
Изследването доказва, че учителите са под стрес, когато учениците отказват да учат. Ученолюбивите деца ги мотивират в професията.
Проф. Иван Кралов
Допълнителни стипендии за топ 10 от матурите, които ще учат за учители
Проф. Георги Рачев
Волен Сидеров
Проектът “Юридически барометър” се реализира от сдружение “Център за правни инициативи”. Ръководител на екипа е проф. Даниел Вълчев.
Акад. Юлиан Ревалски
Министър Вълчев: Напрежението в Сливен идва от клипове, изпращани на родителите
Президентът се снима с всички наградени в гербовата зала.
Проф. Анастас Герджиков
Ректорът проф. Иван Марков, Милена Дамянова, министър Росен Желязков, ръководителят на катедра “Пътища и транспортни съоръжения” проф. Николай Михайлов и гости разглеждат лабораторията.
Проф. Емил Ботев
Зам.-министърът на образованието и науката Карина Ангелиева (вдясно) и Витория Алиата ди Вилафранка от Европейската комисия, която отговаря за укрепването на административния капацитет и изпълнението на програмите в България, посетиха вчера три от проектите за изграждане и развитие на центрове за върхови постижения и центрове за компетентност.
Учениците търсят помощта на психолозите в училище.  СНИМКА: ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА
Интердисциплинарен урок по география, история и информационни технологии на тема “Водещи държави в световната икономика” в столичното 51-о училище “Елисавета Багряна”
Учителската заплата става 1500 лв. от 1 януари и 1800 лв. през 2021 година (Обзор)
Изпитите в края на всеки етап вълнуват ученици и родители.
Красимир Вълчев: Най-грешното нещо е да покажем на децата си, че не уважаваме учителите
Първият учебен ден е радост за децата, но през следващите 2 седмици почти всички преживяват стрес.
Доц. Любов Трифонова
Доц. Ана Кочева (вляво) и проф. Славка Керемедчиева, член на екипа, в Орешак, Троянско, със Стефана Станкова, която е готвила лучник.
Доц. Даниел Вачков
Асен Александров
СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА
Министърът на образованието Красимир Вълчев и ректорите са доволни, че ще се даде възможност на университетите да създават фирми.
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В отворено писмо "Пайнер" отвърна на нападките на бившата си певица Андреа, която ги атакува около последния концерт на музикалната компания. Публикуваме текста без редакторска намеса: "В дните около концерта "Планета на 18" бивша певица от каталога на фирмата заля мрежата с измислиците си. Длъжни сме да внесем малко реалност и нормалност.

Медали на деца футболисти раздаде актьорът Деян Донков. Той отличи малките играчи на изкуствено игрище в столицата. Компания на Донков правеха двамата му синове, които той беше взел за компания.

Халфът на "Левски" Мартин Райнов заяви, че е имало стопроцентов фаул срещу него при отменения гол на "Черно море" в двубоя за Купата на България. "Сините" победиха с 1:0 и се класираха за 1/4-финалите на надпреварата. Единственото попадение вкара именно Райнов в 23-ата минута. "Имаше стопроцентова фаул срещу мен - каза той