Вижте руския хамър, казва се "Стрела"

https://www.24chasa.bg/avto/article/10112317 www.24chasa.bg

На специализираното изложение "Армия-2021“ край Москва бе представено ново високопроходимо превозно средство на компанията VPK, наречено „Стрела“.

Руският аналог на прочутия американски "Хамър" е петметров джип с тегло 2,7 тона, който технически е близо до търговската линия на GAZ Group. Обикновената версия на „Стрела“, която засега е само прототип, може да стане конкуренция на големите джипове на УАЗ на гражданския пазар и да се превърне в основно транспортно средство за командния състав на въоръжените сили на Русия.

Брутално тежкото петместно превозно средство за всички терени, което все още носи доста лекото име - „Стрела“ (когато бъде пуснато серийно, може да е с друго име), е дълго 5 метра, а просветът е 270 мм. Между другото, задната част на каросерията е планирана да бъде подвижна - при желание този джип може да се превърне в пикап. Пакетът Arrow включва също лебедка и гуми за офроуд.

Конструкцията на превозното средство предвижда и възможност за създаване на защитена амфибийна модификация.

Под капака е разположен американско-китайски турбодизелов двигател Cummins ISF с обем 2,8 литра и мощност 149 коня, а скоростната му кутия е руска механична с 6 предавки. Максималната скорост на руския джип е 120 км/ч.

Товароносимостта на представената петместна версия е 900 килограма, като в бъдеще е възможно да се произвеждат пикапи с две и четири врати, както и SUV с къса база.

Вижте руския хамър, казва се