В Япония се появи такси, в което може да се спи и да не се пътува

https://www.24chasa.bg/avto/article/10178197 www.24chasa.bg

В Япония се появи такси, в което можете да спите няколко часа и да не ходите никъде. Японският таксиметров оператор Daiwa Motor Transportation проведе необичайна рекламна кампания SleepingTaxi в Токио от 30 август до 4 септември, по време на която всички бяха поканени да спят в специално оборудвана кола за няколко часа. Тъй като услугата беше предоставена безплатно, много местни жители решиха да се възползват от уникалната възможност.

В кампанията SleepingTaxi участваха хибриди с пет врати Toyota JPN Taxi, оборудвани с 1,5-литров двигател, работещ на пропан-бутан. Тези превозни средства са лесно разпознаваеми по плъзгащата се врата с електрическо задвижване и увеличеното пространство на задните седалки.

Специално за рекламната кампания в автомобилите са създадени идеални условия за отдих. В салона имаше мека възглавница, маски за очи за еднократна употреба и преносима маса с набор от релаксиращи напитки и устройства за зареждане на смартфони. На страничните прозорци експертите бяха залепели изображения със зелени листа. Екран, инсталиран в предната облегалка за глава, пък възпроизвеждаше успокояващо видео с релаксираща музика.