Македонски тираджия кара по велоалея, минава през дървен мост и руши водопровод в Нидерландия

https://www.24chasa.bg/avto/article/10203540 www.24chasa.bg

Шофьор на камион от Северна Македония направи няколко странни маневри на пътя в южната община Хоекше Вард, които му струваха хиляди евро глоба. Шофьорът на камиона трябвало да достави товара си в млекопреработвателната фабрика FrieslandCampina в Маасдам.

Там всичко се объркало. Тираджията спрял с камиона на отсрещната страна на адреса на доставката, но вместо да обърне в противолополжната лента се озовал на велосипедната алея. Решил да продължи по нея с надеждата в крайна сметка да се върне на пътя. Тогава се натъкнал на дървен мост, който не издържал на огромното тегло на камиона. Шофьорът от Северна Македония обаче не се отказал. Мислел, че може да се измъкне моста, но в крайна сметка заровил машината в калта. В последен опит да се освободи, тираджията успял да унищожи и общинския водопровод.

В крайна сметка камионът бил изтеглен с помощта на специализирана техника, а македонецът бил глобен с няколко фиша за нарушаване на правилата на движение, а също така бил задължен да плати и разходите за ремонт на водопроводните тръби.

Македонски тираджия кара по велоалея, минава през дървен мост и руши водопровод в Нидерландия