Най-технологичната и универсална гума на Michelin - Cross Climate 2

https://www.24chasa.bg/avto/article/10250491 www.24chasa.bg

Навън отново застудява и шофьорите ги чака поредната смяна на гумите от летни на зимни. Не всички, обаче. През последните няколко години абсолютен хит сред водачите на леки автомобили стават всесезонните гуми. Те доказват своите предимства, след като съвременните материали и технологии позволяват да се кара без проблеми при всякакви метеорологични условия - слънце, дъжд, сняг или лед.

Най-новото универсално предложение за всички сезони е новият продукт на европейския производител Michelin с дебютиращия през тази година на Стария континент модел Cross Climate 2, определяна като най-технологичната и универсална гума на марката в последните 20 години.

Според Michelin Cross Climate 2 предлага 10% по-малко съпротивление при търкаляне от своя предшественик Michelin CrossClimate+. Това е постигнато благодарение на технологията Cool Running Sidewall, предназначена да подобри разхода на гориво или да разшири обхвата на електрическо превозно средство с едно зареждане на батерията.

Гумата се отличава и с иновацията P-edge за по-добро сцепление върху сняг. Конструкцията MaxTouch пък увеличава максимално контакта с пътя, като разпределя равномерно силите на ускорение, спиране и завиване.

Освен това сместа на протектора от ново поколение с високо съдържание на силициев диоксид подобрява сцеплението на сухи, мокри и заснежени пътища, а V-образната шарка на протектора ефективно премахва водата от контактните с асфалта петна. Конфигурацията на протектора позволява на гумите да поддържат висока производителност през целия им експлоатационен живот.

Откакто навлезе на европейския пазар, Michelin CrossClimate направи революция в сегмента на целогодишните гуми, който оттогава нараства с над 19% годишно. Това е и единственият сегмент, който продължи да расте по време на COVID пандемията. През следващите пет години годишните продажби на всесезонни гуми ще нараснат с повече от 16%.