Опасно предизвикателство в Tik Tok: да разхлабим гайките на колелата!

https://www.24chasa.bg/avto/article/10257208 www.24chasa.bg

Опасно ново предизвикателство в TikTok кара потребителите на социалната мрежа, особено популярна сред децата в училищна възраст, да разхлабват гайките на колелата на превозните средства, за да "видят какво се случва".

"Предизвикателството с гайка“ (Lug Nut Challenge) се състои в това да разхлабиш болтовете на колелата на произволен автомобил с нищо неподозиращ собственик, да го заснемеш на видео по време на движение и да го публикуваш в мрежата.

Излишно е да се споменава, че това е изключително опасно и може да доведе до катастрофа със смъртни случаи, а деянието е незаконно и може се стигне до затвор за извършителя.

Един шофьор в Масачузетс е станал жертва на предизвикателството, което довело до падане на колелото на автомобила по време на движение, съобщава местната телевизия 22news. След тази случка много учители в Щатите са притеснени при завръщането от работа с колите си, защото много от тези предизвикателства се изпълняват от деца, докато са в училище.

В САЩ се съобщава за редица случаи, при които са разхлабени гайките на колелата, за щастие засега с последствия само за автомобилите.