Отпразнувайте 150-ата годишнина на Continental с нов комплект гуми и вземете подарък

https://www.24chasa.bg/avto/article/10308098 www.24chasa.bg

Гумите може да изглеждат като аксесоар, но всъщност вероятно представляват най-съществената предпоставка за безопасност на автомобила ви. Тъй като вече е есен и зимата наближава, трябва да се подготвим за времето, което ни очаква. Зимните, а ако подхождат на стила ви на шофиране – и всесезонните, гуми са предназначени не само за сняг, но и за дъжд, киша и други неприятни обстоятелства, които могат да ви попречат да шофирате през по-студената част от годината.

В чест на 150-ата си годишнина Continental стартира маркетинговата кампания „В движение от 150 години“, която ще се проведе през октомври и ноември. В периода от 1 октомври до 15 ноември може да спечелите награда, ако изберете да смените гумите си с нови такива от Continental. Очаквайте подаръци при покупка на комплект от четири гуми, независимо дали са зимни или всесезонни, за пътнически, лекотоварни или автомобили 4х4, както и за всички размери. Можете да получите Bluetooth високоговорител JBL като подарък, когато купите гуми с размери до 16 инча, а при покупка на гуми с размер 17 или повече инча подаръкът са Bluetooth слушалки JBL. За повече информация посетете www.continental-promotion.com.

Най-новото поколение зимни гуми е вече на пазара

Създаването на все по-добри зимни гуми е предизвикателство, за което са необходими удивителни инженерни умения. Continental отново доказа, че разполага с такива, и през зимата на 2021 г. вече можете да купите най-новото поколение зимни гуми на компанията – WinterContact TS 870 и WinterContact TS 870 P. Те са наследниците на събралата изключително добри отзиви гума WinterContact TS 860, която постигна най-добри резултати в многобройни независими тестове на гуми.

WinterContact TS 870 е идеален избор за автомобили с по-малки и средни размери. Някои от предимствата на този дизайн са новоразработените взаимосвързани триизмерни зацепващи ламели, които създават още по-големи джобове за снега в протектора за по-добро сцепление. Що се отнася до характеристиките за безопасност и екологичните норми, напредъкът, постигнат и в двете области, също е впечатляващ: десетпроцентното увеличение на пробега, придружено от намаление на съпротивлението при търкаляне с два процента.

В допълнение към тази оферта ще намерите и WinterContact TS 870 P – създадена за автомобили и джипове от среден клас. В сравнение с доказания предшественик на тази гума разработчиците са постигнали четири процента подобрение при спиране на мокра настилка и осем процента подобрение на характеристиките при аквапланинг - без да нарушават нейните характеристики в други отношения. Подобрения от пет процента при спиране върху лед, шест процента при шофиране върху суха настилка и шест процента при шофиране върху сняг наистина заслужават специално внимание.

WinterContact TS 860 S остава изборът от най-висок клас на компанията за спортни и луксозни автомобили и осигурява оптимално поведение през зимата при всякакви обстоятелства. Друга неустоима част от предложението на Continental е гумата за всички сезони AllSeasonContact. С комбинацията от отворени рамене за превъзходно поведение при аквапланинг и твърда шарка на протектора водачът ще държи ситуацията под контрол през цялата година. Каучукова смес със силициев диоксид гарантира, че водачите целогодишно могат да разчитат на добро сцепление и спирачно поведение. Също така гумите AllSeasonContact пестят гориво, намаляват въглеродните емисии и имат впечатляваща ефективност при шофиране.