Хиляди коли на Tesla заключени с часове заради проблем със сървъра

https://www.24chasa.bg/avto/article/10417377 www.24chasa.bg

Много собственици на Tesla по цял свят не можаха да използват автомобила си с часове. Причината бе проблем със сървъра на автомобилния производител, който попречи на шофьорите да отворят или стартират електрическата си кола със смартфона си. Те не можеха да шофират, ако не бяха взели и стандартните ключове за колата си със себе си.

Главният изпълнителен директор на емираканската фирма Илън Мъск лично отговори на туит от южнокорейски шофьор, който съобщи, че неговият iPhone не може да се свърже със собствения му Tesla Model 3. Мъск обясни, че вероятно това се дължи на проблем със сървъра. Няколко часа по-късно милиардерът туитира, че проблемът е разрешен и се извини.

Проблемът изглежда е възникнал в цял свят. В Twitter могат да се прочетат оплаквания от САЩ, Република Корея и Германия. Един от тях се твърди, че хиляди собственици на Tesla не могат да използват колата си. „Аз съм един от тях. Казаха, че ще помогнем на околната среда, като притежаваме електрическо превозно средство, но не мислех, че ще направя това, като "ходя пеша“, коментира язвително клиентът на американската компания.