Преизбраха Александър Миланов за председател на Асоциацията на автомобилните производители

https://www.24chasa.bg/avto/article/6842495 www.24chasa.bg
Александър Миланов

На общо събрание на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) бе отчетена дейността на Управителния съвет през изтеклия двугодишен мандатен период. Събранието даде положителна оценка на работата УС и прие програма за дейността през следващите две години. За председател на Управителния съвет беше единодушно преизбран Александър Миланов – „БМВ Фертрийбс ГМБХ – клон България”. За членове на УС бяха избрани: Александър Бабанин – „Силвър Стар Моторс”, Атанас Василев – „Ю Кей Байкс”, ръководител на секция “Двуколесни” към ААП, Васил Баров – „Ратола Корпорация”, Вихрен Горанчев – „Опел Саутийст Юръп”, Владислав Велков - „МВБ Трак Енд Бъс България”, Георги Загоров – „Турботракс България”, ръководител на секция “Тежкотоварни автомобили и автобуси” към ААП и Храбрин Иванчев – „КИА Моторс България София”.
За изпълнителен директор на Асоциацията бе преизбрана Татяна Груева.

Миланов е управител на BMW Group България от 2007 г., а в периода 2013 - 2014 г. и на BMW Group Румъния. В периода 2012 - 2014 г. е председател на Контролния съвет на ААП, а от 2014 г. е избран за член на УС на асоциацията. От март 2015 г. Александър Миланов е член на УС на Германо - българската индустриално - търговска камара. Има дългогодишен опит в областта на маркетинга и продажбите на автомобили. Работил е за марки като Chrysler, Jeep, Dodge, Mitsubishi и Mercedes-Benz в България. Завършил е икономика и журналистика в УНСС.

„Асоциация на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България” (ААП) е сдружение с нестопанска цел, обединяващо 44 български юридически лица, производители на моторни превозни средства и/или оторизирани представители на производители на МПС за територията на България. Асоциацията е създадена през 1993 г. с идеята да подпомогне изграждането на съвременни условия за развитието на търговията с моторни превозни средства в България, както и на всички дейности и фактори, от които зависи тяхното използване, при оптимален екологичен ефект. От 1997 г. е член на Международната организация на автомобилните конструктори (OICA), а от 2007 г. е член и на Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA). ААП представлява над 95% от международно утвърдените автомобилни производители, представени в България с над 66 марки автомобили, камиони, автобуси, мотоциклети, кемпери и ремаркета. Членовете на Асоциацията имат сериозна роля в стопанската дейност в нашата държава, както по отношение на търговията и услугите, така и в инвестициите. През последните 10 г. членовете на ААП са изградили над 500 търговски и изложбени центрове, сервизи и складове и са наели над 7 000 служители.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Терористи ли финансират подобни конференции?, питат антифашисти Мощен сблъсък между националисти и антифашисти бележи най-мащабното събитие в последните години - конференция на крайните патриоти от цяла Европа утре вечер в София, на който ще бъде създаден общ съюз. Мястото на събитието се пази в тайна за последно,

Пожари разрушават Зографския и Хилендарския в Атон Иво АНГЕЛОВ Пожар унищожи голяма част от катедралата "Нотр Дам" в Париж в началото на Страстната седмица. Колкото и ужасяващи да бяха кадрите от огнената стихия, това не е първият подобен инцидент. От червените езици на огъня през вековете страдат и български манастири светини.