Преизбраха Александър Миланов за председател на Асоциацията на автомобилните производители

https://www.24chasa.bg/avto/article/6842495 www.24chasa.bg
Александър Миланов

На общо събрание на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) бе отчетена дейността на Управителния съвет през изтеклия двугодишен мандатен период. Събранието даде положителна оценка на работата УС и прие програма за дейността през следващите две години. За председател на Управителния съвет беше единодушно преизбран Александър Миланов – „БМВ Фертрийбс ГМБХ – клон България”. За членове на УС бяха избрани: Александър Бабанин – „Силвър Стар Моторс”, Атанас Василев – „Ю Кей Байкс”, ръководител на секция “Двуколесни” към ААП, Васил Баров – „Ратола Корпорация”, Вихрен Горанчев – „Опел Саутийст Юръп”, Владислав Велков - „МВБ Трак Енд Бъс България”, Георги Загоров – „Турботракс България”, ръководител на секция “Тежкотоварни автомобили и автобуси” към ААП и Храбрин Иванчев – „КИА Моторс България София”.
За изпълнителен директор на Асоциацията бе преизбрана Татяна Груева.

Миланов е управител на BMW Group България от 2007 г., а в периода 2013 - 2014 г. и на BMW Group Румъния. В периода 2012 - 2014 г. е председател на Контролния съвет на ААП, а от 2014 г. е избран за член на УС на асоциацията. От март 2015 г. Александър Миланов е член на УС на Германо - българската индустриално - търговска камара. Има дългогодишен опит в областта на маркетинга и продажбите на автомобили. Работил е за марки като Chrysler, Jeep, Dodge, Mitsubishi и Mercedes-Benz в България. Завършил е икономика и журналистика в УНСС.

„Асоциация на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България” (ААП) е сдружение с нестопанска цел, обединяващо 44 български юридически лица, производители на моторни превозни средства и/или оторизирани представители на производители на МПС за територията на България. Асоциацията е създадена през 1993 г. с идеята да подпомогне изграждането на съвременни условия за развитието на търговията с моторни превозни средства в България, както и на всички дейности и фактори, от които зависи тяхното използване, при оптимален екологичен ефект. От 1997 г. е член на Международната организация на автомобилните конструктори (OICA), а от 2007 г. е член и на Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA). ААП представлява над 95% от международно утвърдените автомобилни производители, представени в България с над 66 марки автомобили, камиони, автобуси, мотоциклети, кемпери и ремаркета. Членовете на Асоциацията имат сериозна роля в стопанската дейност в нашата държава, както по отношение на търговията и услугите, така и в инвестициите. През последните 10 г. членовете на ААП са изградили над 500 търговски и изложбени центрове, сервизи и складове и са наели над 7 000 служители.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Рекордната покупка на "Кардиф" Емилиано Сала струва 15,5 милиона паунда Шокираща новина потресе футболния свят. Ново попълнение във Висшата лига на Англия изчезна във въздуха, като най-вероятно самолетът му се е разбил. Става въпрос за аржентинския нападател Емилиано Сала, който бе рекордната покупка на "Кардиф".

Антон Станоев - Средната Бирма, обвинен за аферата "Бирмите" за производство и разпространение на цигари менте, вече е на свобода срещу 10 бона гаранция, научи "България Днес". Преди броени дни 2-ри въззивен състав на апелативния спецсъд реши да пусне от ареста Средната Бирма, съобщиха от съда. След акцията срещу нелегалните цигарени фабрики в

Грип тръшна естрадния певец Васко Кеца. Това е най-логичната причина импресариото му Ивайло Манолов да обикаля като луд аптеките в София, видяха топпапараците на "България Днес". Ивайло използва почивните дни, не за да отмаря, а за да отметне някои неотложни домакински задачи. След като обиколи всички магазини и напазарува,