Автосалон София 2019: BMW Серия 8 Gran Coupe (видео)

https://www.24chasa.bg/avto/article/7701467 www.24chasa.bg

Трети модел се появи в семейството на BMW Серия 8. Освен купето и кабриолетът, както и спортните им модификации M8, на пазара у нас навлиза и 4-вратата версия на Gran Coupe. Спортният автомобил на баварците съчетава едновременно голяма мощ, красота на дизайна отвън и отвътре, невороятен лукс и елегантност. BMW Серия 8 Gran Coupe е застрашителен конкурент на Audi A7, Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe и Porsche Panamera.

Супермодерният автомобил е изграден на базата на купето, но се различава не само като дизайн, но и като размери. За да се настанят двама пътници отзад, междуосието е увеличено с цели 201 мм, а към общата дължина на колата добавени 23 сантиметра и тя достига внушителните 5,08 метра. Масата в същото време се увеличила с едва 70 килограма.

Купето, освен наличието на още две врати, се характеризира с по-малко наклонена линия на покрива, което даде възможност да се освободи място над главата на задните пътници, както и по-ясно изразен спойлер върху капака на багажника, заради променената аеродинамика на купето с четири врати.

BMW Серия 8 Gran Coupe разполага и с най-добрите двигатели на баварския концерн. Дизеловата версия на 840d xDrive е оборудвана с 3-литров агрегат с мощност 320 конски сили, докато бензиновите версии са представени от флагманската версия на 850i xDrive с 4,4-литров турбо двигател с мощност 530 к.с. и по-малко мощната модификация от 340 конски сили на 840i xDrive. Независимо от двигателя, скоростната кутия е само 8-степенна автоматична, а задвижването е на четирите колела (само отзад може да е при 840i). По-късно ще има версия M8 Gran Coupe с 600 конски сили, както и модификация с 625 коня на BMW M8 Competiton Gran Coupe.

Серийно тузарската спортна кола е оборудвана със спортни седалки с кожена тапицерия Vernasca. Лостчетата за превключване на предавките на волана, вътрешно осветление, както и арматурно табло и тапицерии на вратите пък са облицовани с кожа Walknappa. Отзад има огромно пространство за краката на пътуващите. Значително увеличено е за раменете отзад и на пространство над главите на всички места в сравнение на моделите на новото BMW Серия 8 с две врати.

Вместимостта на багажника от 440 литра позволява транспортирането на три чанти за голф, например. Обемът на купето може да се увеличи благодарение на сгъваемите облегалки на седалките от втория ред.

Специфичен за модела е и уникалният панорамен стъклен покрив с огромна площ от около 1,5 м2. BMW Серия 8 с четири врати може да разполага и с четиризонова автоматична климатична инсталация, слънцезащитни щори за задните странични прозорци и задното стъкло.

Специфичните за модела настройки на окачването са базирани на опита от моторните спортове. Колата разполага серийно с адаптивно М окачване и активна стабилизация срещу накланяне като опция за всички варианти на модела. BMW M850i xDrive и BMW 840i са с М Спортен диференциал и интегралното активно кормилно управление. Автомобилът осигурява широк диапазон между динамика и комфорт благодарение на значителните разлики в настройките на контрола на шофирането в режимите COMFORT и ECO Pro, както и в SPORT и SPORT+.

4-вратото купе има серийни Адаптивни LED фарове и LED задни светлини. Опционални са BMW лазерните светлини със Selective Beam и увеличен до 600 метра обсег на дългите светлини.

Автосалон София 2019: BMW Серия 8 Gran Coupe (видео)

Автосалон София 2019: BMW Серия 8 Gran Coupe (видео)

Автосалон София 2019: BMW Серия 8 Gran Coupe (видео)

Автосалон София 2019: BMW Серия 8 Gran Coupe (видео)

Автосалон София 2019: BMW Серия 8 Gran Coupe (видео)