Как да се подготвим за зимата

https://www.24chasa.bg/avto/article/7894199 www.24chasa.bg

Зимата вече чука на вратата и има една определена тема, която засяга всички ни – безопасността при шофиране. Традиционно всяка година веднага щом паднат температурите, се започва с безкрайните катастрофи, а факторите за това са безброй. По тази причина подготвихме и следния списък с всичко необходимо за безопасно шофиране през студените месеци:

Зимни гуми

Смяната на гумите е една от най-важните стъпки при подготовката за зимата. Летните гуми се представят много по-лошо, когато температурите паднат, както и при заледени и заснежени пътища и затова не е безопасно да се използват до началото на пролетта. Така че когато шофирате, в това число когато карате децата на детска градина, пазарувате или отивате на работа, трябва да сте оборудвани с правилните гуми. Това е стъпка, която ще се следи и от силите на реда в следващите месеци. Грайферът на гумите трябва da бъде минимум 4 милиметра в дълбочина. При избора на качествени зимни гуми, в момента са налични страхотни оферти като тазгодишното предложение от Premio за допълнителна гаранция за всяка поръчка на комплект гуми Goodyear, Dunlop, Fulda, Sava или Debica от 16 цола. Притежавайки допълнителна гаранция, ще можете да не се притеснявате за щети по гумите, които знаем, че са проблем поради състоянието на българските пътища. Офертата е валидна до края на годината и гаранцията е за година след регистрация на онлайн платформата: www.mypremio.eu

Защита от заледяване

Не забравяйте да смените антифриза си! Това е изключително важна стъпка при подготовката на автомобила за студените месеци. Синият антифриз трябва да бъде подменян на всеки 2 години, а червеният – на всеки 5 години. Използването на зимна течност за чистачки също е критично, за да нямате притеснения от заледяване.

Надежден сервиз

Надеждния сервиз е задължителен! Имайки предвид ниските температури, винаги трябва да имате добър сервиз, на който да разчитате, за да сте спокойни дори и при най-суровите условия. Premio разполага с 21 обекта в цяла България, покривайки страната с качествени сервизи, където освен за асистенция при проблем или смяна на гуми, можете да се възползвате и от бързи услуги като проверка на изпускателната и спирачната система или смяна на маслото. Premio е част от мрежата на историческия американски гигант Goodyear още от самото си създаване и затова в обектите на Premio в България гуми от американската група от брандове като Goodyear, Dunlop, Fulda, Sava и Debica се предлагат предимно, но не и ексклузивно.

Зимата идва и всеки шофьор трябва да бъде запознат с всички отговорности, които идват със студеното време. Шофирането не е просто удобен начин за пътуване, но също така и сериозен ангажимент и подценяването на този факт може да доведе до лоши последствия не само за шофьора, а също така и за всички участници в движението.