Volvo обнови S90 и V90, вече са хибриди

https://www.24chasa.bg/avto/article/8214114 www.24chasa.bg

Volvo Cars официално представи обновените версии на луксозния седан Volvo S90 и премиум комби моделите Volvo V90 и Volvo V90 Cross Country. Те се отличават с изискан външен дизайн и върховата за гамата озвучителна система от Bowers & Wilkins.
Всеки модел на Volvo вече е достъпен с 48-волтовите опции за хибридно задвижване на компанията. Това допълнително подкрепя устойчивите амбиции и насоченост към електрификация.
По отношение на екстериорния дизайн, от Volvo са направили редица нововъведения, които да усъвършенстват още повече Volvo S90 и Volvo V90. Част от тях са нови фарове за мъгла, нов дизайн на спойлерите и долната предна броня.
При Volvo V90 и Volvo V90 Cross Country най-забележителната промяна е чисто новия дизайн на задната светлина, включващ LED фарове с отличителните светлинни подписи и мигачи. Гамата от нови цветове на екстериора и опции за гумите дават още по-добра възможност за персонализиране при конфигурация.
Изцяло модернизираната аудио система Bowers & Wilkins пък представя още по-добро изживяване в автомобила, благодарение на нови функции като подобрен усилвател, автоматично спиране на шума от автомобила и нова настройка, пресъздаваща звука от любимия ви джаз клуб.
Обновените модели вече разполагат и с още едно подобрение. Advanced Air Cleaner е технология със сензор за частици PM 2.5. Първоначално разработен за китайския пазар, сега вече се предлага за всички пазари. Той позволява на шофьорите да следят качеството на въздуха вътре в автомобила през централния екран. При желание, Advanced Air Cleaner може да почисти въздуха в купето от почти всички малки частици прах само за няколко минути.


Както новата аудио система Bowers & Wilkins, така и технологията Advanced Air Cleaner се предлагат за всички модели от серията 90 и 60, базирани на SPA платформата. 12-волтовите контакти в задната част на купето са заменени с двойни USB-C порта. Функцията за безжично зареждане на смартфони, предлагани за първи път при компактния SUV Volvo XC40, вече се предлага при повечето модели от сериите 90 и 60.
По отношение на интериора, ексклузивните седалки с вълна, представени за пръв път при Volvo XC90 миналата година, сега се предлагат и при всички модели от линията 90 и 60. Достъпна ще бъде и опция за интериор без кожа за най-високите нива на оборудване.
Volvo Cars значително увеличава броя на хибридните си автомобили, като прави тази опция достъпни за всеки модел. Този начин на задвижване осигуряват на водачите до 15% редуциране на разхода на гориво и намаляване на вредните емисиите при шофиране.
Моделите, на които бяха представени Mild хибридни версии за пръв път миналата година бяха Volvo XC90 и Volvo XC60. А през настоящата те вече са достъпни за автомобилите от серия 90 и 60, както и за Volvo XC40. Volvo V90 Cross Country с Mild хибридно задвижване е прецедент в историята на Cross Country гамата.
В допълнение с линията Recharge, съдържаща само хибридни и изцяло електрическите автомобили, Volvo Cars вече предлага електрифицирана версия на всеки един от своите модели.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Деца сираци от Северна Корея са живели в България в средата на 50-те години на миналия век. По-късно лидерът на комунистическата страна Ким Ир Сен се разпорежда те да бъдат върнати в родината им. След това следите на момичетата и момчетата се губят. Тайни и малко известни факти се разкриват в току-що миналия премиерата си филм "Децата на Ким Ир

Надя Валентинова е завършила поп и джаз пеене в НБУ като ученичка на поп и джаз певицата Стефка Оникян. През 1999 г. е носителка на втора награда за млад/нов изпълнител на последния официално проведен "Златен Орфей". Има още куп престижни призове. Надя е главен вокалист на хеви-метъл групата "Гранулом", Разполага с 12 различни бленди на гласа си

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска