Коя гума се представи най-добре при тестове на TUV SUD на мокра настилка

https://www.24chasa.bg/avto/article/8258150 www.24chasa.bg

При направени тестове на гуми на мокра настилка, от TUV SUD в края на 2019 г., в съоръженията EUPG, Aprilia (Италия) за тестове, са тествани 4 премиум марки на водещите световни производители на гуми. Сравнителните тестове, които оценяват спирачните възможности при мокри настилки и странично мокро сцепление са проведени на камион MAN TGX 26.500, с размер на гумата 315/80 R 22.5.

Най-добре представилата се гума по всички показатели на проведения тест от TUV SUD в края на 2019 г., е Bridgestone Duravis R002

От компанията са горди с поредния успех и споделят:

„Bridgestone Duravis R002 са разработени и тествани в партньорство със 17 автопарка в 13 страни, проектирани да се представят с максимално качество целогодишно при различни пътни условия. Така гумите, които са готови за зимни условия, с 3PMSF маркировка – да получат най-високата оценка „А“ в класа си за завиване при мокро сцепление . И сега известният независим институт за тестване TUV SUD констатира, че Duravis R002 също така осигурява най-добрите в класа си характеристики при мокри условия.

Тези най-добри показатели в класа при мокри настилки демонстрират допълнителна полза от гледна точка на безопасността за всички участници в движението при дъждовни метеорологични условия“.

Днес, нарастващите изисквания към транспортната индустрия означава, че собствениците и мениджърите на автопаркове трябва да увеличат производителността и да минимизират оперативните разходи повече от всякога. Предизвикателствата днес пред производителите на гуми са, увеличеното търсене на гуми с по-голяма издръжливост на износване при конкурентна цена и характеристики.

От Bridgestone, заявяват, че с Duravis R002 са постигнали 45-процентно подобрение спрямо предшественика си и цена на километър, намалена с 15 процента, Duravis R002 също предлага оптимизирана ефективност на горивото, с комбинация B-C-B за управляващ, задвижващ мост и ремарке (in steer, drive and trailer).

Bridgestone Duravis R002 се предлага в 15 размера и опростява каталога на Bridgestone в мултифункционалния сегмент като заменя всички съществуващи продукти. Разработени и произведени в Европа, новите гуми представляват комбинация от нова иновативна концепция и състав, както и подобрен производствен процес.

Според вицепрезидента на търговския бизнес отдел в Bridgestone EMIA - Стивън Де Бок : „Duravis R002 е проектиран с умисъл за предизвикателствата пред модерните автопаркове. Разходите и натискът за опазване на околната среда винаги ще бъдат на първо място за мениджърите на автопарка и с гордост заявяваме, че нашите гуми помагат да се справят с тези проблеми. Но безопасността винаги ще бъде от първостепенно значение, особено при предизвикателни пътни условия. Новината, че TUV SUD установи, че Duravis R002 предлага най-добрите в класа си характеристики при мокра настилка е чудесно признание за гума, която е проектирана да помогне на автопарковете да намалят експлоатационните си разходи, като същевременно ги поддържа в движение и безопасност при предизвикателни условия.“

За повече информация посетете facebook страницата на Bridgestone в България: https://www.facebook.com/Bridgestone.Bulgaria/