Шок! С 30% са намалели продажбите на нови коли у нас още през февруари

https://www.24chasa.bg/avto/article/8319577 www.24chasa.bg

Още преди да настъпи пандемията от коронавирус в България продажбите на нови автомобили у нас са се сринали с близо 1/3. Това сочат официалните данни на АСЕА (Асоциацията на автомобилните производители в Европа).
През февруари спадът за България е 29,2 процента, като това е най-голямото пропадане от всички страни в Европа! През втория месец на годината у нас са осъществени едва 1988 сделки спрямо 2809 през февруари 2019-а.
Според данните на ACEA, през първите два месеца на 2020 година в страната ни са регистрирани 4318 нови леки коли, което е с 16,2% по-малко в сравнение със същия период на 2019 година, когато те бяха 5153.
Общо на Стария континеннт в първите два месеца на годината има понижение от 7,4 %, като достигнатото ниво е 1 913 931 нови леки коли. Абсолътни същите проценти са и за сделките само за февруари.
През февруари срив на автобизнеса се наблюдава на всеки един от основните европеийски пазари - 10,8 % в Германия, 8,8 % в Италия, 6 % в Испания и 2,7 % във Франция.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Световният номер две в тениса Рафаел Надал бе приятно изненадан за рождения си ден. Той навършва 34 години. Матадора получи като подарък от децата в школата си в Манакор торта. Тя бе във формата на корт. В четирите ъгъла имаше по една сладка тенис топка, а в средата бе запазения знак на Рафа. Децата му поднесоха сладкия дар преди тренировката му

Цветана Пиронкова сериозно работи за връщането си на корта. Освен неуморните тренировки, тя хвана ракетата и за снимка. Тенисистка №1 на България през този век позира за снимка, замахвайки с нея и вперен в бъдещето поглед. "Животът е такъв, какъвто го направим, винаги е бил и ще бъде", написа тя. Пиронкова обяви

На безкрайните опашки се нареди телевизионният продуцент Димитър Станчев. Създателят на супершоу "Невада" се опита бързо да придвижи документи, но струпването от хора на моменти го обезсърчаваше. Станчев носеше предпазна маска, въпреки че на открити пространства това не е задължително. Снимки: България