Коронавирусът отмени и най-престижните автомобилни изложения

https://www.24chasa.bg/avto/article/8384355 www.24chasa.bg
Kia показа в Детройт най-бързия модел в историята си.

Най-посетеният автосалон в света - този в Париж и един от най-популярните в САЩ - в Детройт няма да се проведат заради епидемията от коронавирус. Новината дойде почти едновременно от организаторите на двете прояви, пише "Дневник". И докато за това в Щатите изненадата не е голяма, защото е насрочено за юни, то решението от сега да се спре работа по планираното за началото на октомври изложение във френската столица е шокираща.

Франция е сред най-тежко засегнатите от пандемията страни в Европа след Италия и Испания. В Детройт заразените са над 500, а починалите 35.

Миналото издание на изложението в Париж през 2018 година отбеляза 120 години от първото подобно шоу и привлече над 1 млн. посетители, въпреки отсъствието на 16 от най-популярните автомобилни марки. Така, след отмяната на автосалона в Женева през март, тази година в Европа няма да се проведат двете най-престижни изложения.

До момента, заради коронавирусът, автосалонът в Женева беше отменен, а тези в Ню Йорк и Пекин са пренасрочени. Следващото изложение в Детройт е насрочено за юни 2021 година. Сред отменените култови автомобилни прояви е и "Фестивалът на скоростта в Гудууд".

Новината за отмяната на автосалоните в Париж и Детройт идва на фона на затваряне на производствата на всички големи концерни в Европа и Китай, както и не малка част от мощностите в САЩ.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на