Как да изберем гуми за пролетно-летния сезон

https://www.24chasa.bg/avto/article/8413948 www.24chasa.bg

Изборът на гуми за нашия автомобил е много важен елемент от сигурността и безопасността на нашето пътуване. Гумите са връзката между окачването на превозното средство и пътя. Площта, с която гумата взаимодейства с пътната настилка, е почти колкото лицето на петлевова банкнота. В тази малка площ, трябва да бъдат концентрирани всички важни характеристики, като – сцепление, водоизместимост, издръжливост на износване и енергийна ефективност.

Как да изберем гумите за нашия автомобил за пролетно-летния сезон?

Според експертите от най-голямата компания в света, производител на гуми – Bridgestone, най-важните показатели, помагащи за подходящия избор на гуми са индексите за сцепление, пътно поведение при мокра настилка и спирачен път на сухо и мокро. Други важни характеристики са износоустойчивостта на гумите и енергийната ефективност. Една част от тези характеристики са написани върху етикета на гумата, а други по подробни и сравнителни показатели между различни марки могат да се видят на тестовете направени от независимите сертифициращи органи като немският TUV SUD.

Гумата, която от Bridgetsone предлагат за сезон пролят-лято есен, е Turanza T005

В изпитанията на един от най-уважаваните независими институти за автомобилно тестване в Европа TUV SUD гумата Turanza T005 отговаря на всички тези изисквания с отлична оценка, като постига, най-доброто в класа си сцепление и спиране при мокра настилка.

Това е гума, която дава възможност да продължите да шофирате с пълен контрол при неблагоприятни условия, особено при мокра настилка, от завои по магистралата до неочаквано спиране в градски условия – казват от Bridgestone.

Turanza T005 предлага на водачите най-доброто от европейския А-клас при мокра настилка и изключителното добро съпротивление при търкаляне клас "B". Избраните размери от гамата при теста на TUV SUD предлагат ефективност от клас A/A.

Ние като купувачи търсим гума, която да ни кара да се чувстваме сигурни, наслаждавайки се на шофирането. Гума, която ни помага за по добър контрол на пътя в ежедневните, предизвикателни ситуации, особено в дъждовните дни. И гума, която също така ни дава добра горивна ефективност и пробег.

За да отговорят на всички изисквания, инженерите на Bridgestone създават първокласен пакет за мокра настилка от специални материали и дизайн на протектора на гумите. Гъстите прорези в блоковете и разпределението на кухини в централната част на протектора, помагат за постигане на високоефективно оттичане на вода. Използвайки нова технология за смесване, специалният полимер NanoPro-Tech™ на Bridgestone се смесва с високо съдържание на силициев двуокис, за да се постигне максимално износване, сцепление с мокра повърхност и горивна ефективност.

Вътрешните тествания на Bridgestone потвърждават и цялостно подобреното представяне на Turanza T005 в сравнение с Turanza T001 EVO с около 10% по-дълъг живот на износване, срещайки и дори надминавайки очакванията на шофьорите, със значително подобрено представяне в завои и спиране на мокра настилка, спиране при суха настилка и намалено съпротивление при търкаляне.

Повече информация за гуми може да намерите на Facebook страницата на Bridgestone в България:

https://www.facebook.com/Bridgestone.Bulgaria/

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на