"Ауди" и "Хюндай" възобновиха част от производството си в Европа

https://www.24chasa.bg/avto/article/8456080 www.24chasa.bg
Първият електрически кросоувър на Audi е с камери вместо странични огледала.

Автомобилостроителите Audi и Hyundai възобновиха днес работата на някои от производствените си линии в Европа, които бяха спрени заради разпространението на коронавируса, предаде ДПА.

Линия за сглобяване на двигатели, обслужвана от около 100 служители, отново е заработила в завод на Audi в унгарския град Гьор. Засега обаче производството ще бъде само на една смяна вместо обичайните три. Дневно ще се произвеждат неколкостотин двигателя спрямо капацитета от 8000, посочи говорителка на Audi.

Друга линия за сглабяване на двигатели в завода се очаква да заработи по-късно тази седмица, а производството на автомобили - да бъде възобновено в края на седмицата, пише БТА.

Другите заводи на Audi остават затворени. Има планове за задействане на мощностите в германския град Некарсулм и в белгийската столица Брюксел на 20 април, както и на възобновяване на производството в германския Инголщат на 27 април. Засега обаче тези планове не са окончателни.

В Мексико производството на компанията може да бъде възобновено едва след 30 април съгласно указа на правителството.

Южнокорейският производител Hyundai междувременно отново започна работа в източния чешки град Носовице след над триседмично прекъсване. Засега се работи само на две вместо на три смени при засилени хигиенни мерки.

Това е единственият завод на компанията в ЕС и там се произвеждат компактните коли модел ай30 (i30) и други модели. Обикновено в завода работят над 2500 души.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на