Покупка на авточасти при новата политика за честен избор

https://www.24chasa.bg/avto/article/8595470 www.24chasa.bg

С течение на времето и промяната в качеството на автомобилите все по-често се налага да купуваме какви ли не авточасти. Изборът обикновено е труден поради две основни причини: винаги има по няколко варианта на една и съща част, а цената невинаги е гаранция за качество.

И ако повечето производители и търговци биха се постарали да ви продадат най-скъпото, което имат, то напоследък започнаха да се срещат и такива, които се стараят да бъдат максимално честни със своите клиенти. Това е т. нар. политика за честен избор, която тепърва навлиза в България. Ето какво разказва за нея Стефан Ташев, съсобственик и управител на автосклад за едрогабаритни авточасти и светлини „Тарос Трейд БГ” – http://www.avtosklad.bg

- Г-н Ташев, какво точно представлява политиката за честен избор?

- Това е политика, започната от Polcar – една от най-големите европейски фирми за авточасти, на която ние сме официален представител за България. Идеята за честния избор е тяхна и означава пълна прозрачност за това какво се продава.

Като начало, внимателно се подбират авточасти с едно и също приложение, които да се различават по качество, суровина, произход и цена. Всяка от тях се предлага в оригиналната опаковка и има съответното обозначение за всички свои параметри. Има и отбелязани съотношения, например качество или цена към възраст на автомобила. Когато клиентът търси част, той получава възможността да разгледа и да получи пълна информация за няколко взаимнозаменяеми варианта. Така може да направи правилен за себе си избор, тъй като е запознат не само с цените, а с всички плюсове и минуси от всяка алтернатива.

- Това е страхотно на теория, но как изглежда на практика?

- Когато идват при нас, клиентите виждат, че една и съща част може да бъде произведена от няколко производителя, че цената може да варира дори до няколко пъти, че качеството е различно и технологията на изработване може да е различна. И е съвсем нормално, че им е трудно да изберат. Затова ние ги консултираме, като сме максимално честни с тях.

Да речем, че дойде клиент за воден радиатор. Всички знаем, че един недобре работещ или неподходящ воден радиатори е опасен. Ако не успее да разсее достатъчно топлина, това може да доведе до деформация на главата, блокиране или стопяване на буталата, което напълно да унищожи двигателя. Но освен че са подходящи за различни марки и модели автомобили, водните радиатори се произвеждат от разнообразни материали по различни технологии. Тоест за един и същ автомобил могат да се предложат няколко водни радиатори, които се различават не само в цената, но и в качеството си, и в начина си на работа. Производителите създават наистина много варианти.

Тук идва моментът, в който на клиента се предлага честен избор. Не се крие нищо. Осигурява му се подробна информация за всеки предложен воден радиатор – кой е производителят, дали е с тръбички или с пита, с каква дебелина са питата или ламелите, какво значи това от гледна точка на охлаждането и дълготрайността, как конкретният радиатор функционира при автомобили на различна възраст. Благодарение на политиката за честен избор клиентът има пълната информация за всички плюсове и минуси, какво ще спечели и какво ще загуби точно той точно за своя автомобил при избора на всеки един воден радиатор. И когато има възможността да се съобрази не само с цената, но и със спецификата на радиаторите, клиентът е в състояние да направи правилен за себе си избор.

- Но вие сте търговец и имате полза да правите възможно най-голям оборот, да продавате най-скъпото, с което разполагате. Не е ли малко странно да смятате, че политиката за честен избор на авточасти е добра идея?

- Разбира се, че всеки иска да печели добре. Но за нас не е приемливо да го правим на всяка цена. За нас е важно и отношението, и доверието между нас и нашите клиенти. Голяма част от тях с времето са се превърнали в наши приятели и за нас е нередно да ги заблуждаваме.

„Тарос Трейд БГ” е на пазара от години, харесваме това, което правим, и имаме желание още дълго да сме в помощ на клиентите си. Искаме да им предлагаме не само богат избор на авточасти, а и компетенцията, която имаме, опита, който сме натрупали. Смятаме, че така сме два пъти по-полезни, и това ни носи истинско удовлетворение.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

По случай 24 май, денят на българската просвета и култура, много граждани поднесоха цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методийй пред националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий". Снимка: България

По случай 24 май, денят на българската просвета и култура държавния глава Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова положиха цветя пред пред паметника на светите братя Кирил и Методий. Цветя поднесоха още кмета на София Йорданка Фандъкова, лидерът на БСП Корнелия Нинова както и много граждани. Снимки: България

Със съмнителни белези, като от побой, се показа Андреа ! Чалга дивата изглежда е отнесла няколко тежки удара в лицето. От юмруците, устната на блондинката е подута и посинена. Не е ясно кой е извършителят на побоя над чалга фурията.  "Извинявай, че изкарах истината", пише Андреа под снимката, от която ясно си личи посинената й устна