ЕС отбеляза най-големият срив в продажбите на нови коли в историята

https://www.24chasa.bg/avto/article/8598719 www.24chasa.bg

Заради пандемията от COVID-19 автомобилният пазар в Европа отбеляза най-голямото намаление на продажбите, от както се води статистика. По данни на Европейската асоциация на автомобилните производители (АСЕА) през четвъртия месец на годината в страните от ЕС са регистрирани 270 862 продажби на нови леки коли. През април 2019-а те бяха 1 143 046. Спадът е цели 76,3%.

Данните за България показват, че пазарът на леките автомобили (без лекотоварните) се е сринал със 72,8% през април в сравнение със същия месец на 2019-а. Регистрираните автомобили през месеца са едва 824, срещу 3008 преди година. Общо за първите четири месеца на годината у нас са регистрирани 6751 нови коли срещу 11 427 през 2019-а, което е спад от 40,9 процента.

"На всеки от 27-те пазара в ЕС през април се записва двуцифрено намаление, но най-големи загуби претърпяха Италия и Испания, където броят на регистрираните нови автомобили спадна съответно с 97,6% и 96,5%. Във Великобритания намалението е с 96%, а във Франция с 88,8%. В Германия бе отчетен спад с 61,1%“, обясняват от АСЕА.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена