Бъдете готови за зимата - подгответе се през лятото

https://www.24chasa.bg/avto/article/8767689 www.24chasa.bg

Трансформа® представя Hilltip - професионални решения за почистване на сняг

Вече повече от 5 години по снежните улици на българските градове можете да видите автомобили, оборудвани с изделията на Hilltip. Това са първите специализирани изделия, създадени в Европа специално за европейски автомобили.

Официалният представител на марката, фирма ТРАНСФОРМА, лидер в производството на трансформации в България, представя трите основни специализирани изделия за снегопочистване:

ПРАВИ И V-ОБРАЗНИ ГРЕБЛА SNOWSTRIKER

ДИЗАЙН И ФУНКЦИОНАЛНОСТ

Извитият профил на греблата, устойчивото прахово покритие и тяло, изработено от високо якостна стомана, ги превръщат в надежден, изключително здрав и лек помощник.

Монтажният комплект Hilltip Quick Hitch прави инсталирането и демонтажа на греблата изключително бърз, лесен и съвместим с повечето пикапи, леки ванове и камиони.

Режещите ръбове се настройват във височина и могат да бъдат поръчани от полиуретан или високо якостна стомана. Те са съставени от два сегмента и динамични пружини, които защитават греблото и превозното средство при удар в бордюр или друго препятствие. В този случай едната страна на режещия ръб се самоадаптира при удар в препятствие, докато другата остава в работна позиция на земята.

Греблата имат функция за избутване надолу, а при неравен терен (над 5 °) греблото се накланя и вибрира за по-добро изгребване. Системата е оборудвана с надежден 12V силов агрегат в затворен корпус, защитен бар с халогенни фарове и LED габарити, а управлението се извършва от многофункционален джойстик в кабината.

КОМБИНИРАНИ РАЗПРЪСКВАЧИ ICESTRIKER

ДИЗАЙН

Полиетиленовите електрически разпръсквачи (или както са популярни – спредери) са създадени, за да покрият високите изискванията на европейските пикапи, леки ванове и камиони. Леките тела на бункера на разпръсквачите са изработени от полиетилен с монтажни части от неръждаема стомана, което дава дълготрайна защита срещу корозия и ръжда. Тези уникални разпръсквачи включват и интегриран резервоар/танк за допълнителни (опционални) системи за течни консумативи.

Конструкцията на бункерите на разпръсквачите може лесно да се трансформира за разпръскване на луга или на други предварително омокрени материали.

Интегрираните танкове в двойните стени на бункера побират до 450 л. течност. Разпръсквачите могат да бъде снабдени с разпръскваща греда до 2 м. или макара с маркуч за ръчно разпръскване.

КОНТРОЛЕР С ЦВЕТЕН ДИСПЛЕЙ

Управлението на системата се извършва през дисплей, който позволява да персонализирате вашите действия според текущата ситуация. Автоматична GPS контролна система регулира количеството на разпространение на материали (г / м2) в зависимост от скоростта на превозното средство, а в ръчен режим има възможност да се добави скоростта на въртене на шнека. Контролерът допълнително събира и съхранява основните данни в USB памет, което позволява да се генерират справки. Той също така позволява от вътрешността на кабината да се управляват функции като вибране, вкючване на фарове и работно осветление.

ФУНКЦИОНАЛНОСТ

В комбинираните разпръсквачи има инсталиран 12V мотор, монтиран вътре, в запечатан, устойчив на атмосферни влияния корпус, без ролки, ремъци или вериги. За предотвратяването на запушване от слепен или замръзнал материал се грижи специална вибрираща система, която чрез разклащане на обърната V-конструкция позволява безпроблемна работа.

Обърнатата V-конструкция спомага и за намаляване на утежнения пуск на шнека, а всички детайли са произведени от неръждаема стомана. Горната част на разпръсквача представлява защитен екран от две части за предотвратява разлив в товарния сектор при захранване с материал.

В тялото на танка има вградено място за монтиране на регистрационен номер, предподготовка и окабеляване (опция) за допълнително осветление, работен фар и задна камера, която може да бъде активирана от контролера. Контролът на нивото на течности (според вида на избраната система) се осъществява от електронен сензор.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ФУНКЦИИ

За покриване на високите клиентски изисквания е предвидена система за предварително омокрени фракции, включваща дюзи и помпа, вградени в резервоара на разпръсквача.

Разпръскваща греда 2 м. с работна широчина на пръскане 2-5 м. и макара за навиване на маркуч (12 м) дава допълнителни възможности за експлоатация – за пръскане тротоари, стълбища и други тесни пространства със солен разтвор през зимата и за поливане на цветя и поддръжка на зелени площи през лятото.

Електонният контролер е за онлайн обмен на GPS данни, а специализиран софтуер позволява анализ и контрол на всички процеси.

РАЗПРЪСКВАЧИ ЗА РАЗМРАЗЯВАНЕ SPRAYSTRIKER

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ

Предназначени за монтиране на пикапи или бордови надстройки, разпръсквачите за размразяване се предлагат в различни размери, с възможност за монтиране на широка гама от превозни средства. SprayStriker може да се използва по различни начини, както за борба с леда и снега, а също така и за селскостопански цели през лятото.

ДИЗАЙН

Резервоарът на разпръсквачите е конструиран да побере максимално количество течност и е предвиден за монтаж на превозни средства от всички европейски марки. Леките и здрави полиетиленови резервоари са усилени с рамкова конструкция от неръждаема стомана с прахово покритие. Помпата и CPU-устройството е защитено в лесен за обслужване стоманен корпус.

СТАНДАРТЕН КОНТРОЛЕР

Стандартният контролер ви позволява да персонализирате процеса според текущата ситуация. Автоматичен GPS-контролер на скоростта (опционално чрез CANBUS) регулира потока на течността (мл/m2) в зависимост от скоростта на превозното средство, а ръчен режим ви позволява да се добави фиксиран поток. Контролерът допълнително събира и съхранява основните данни към USB памет, което ви позволява да се генерират доклади. Контролерът позволява от вътрешността на кабината лесно да се включват функции като маяк и работа светлина.

ФУНКЦИИ ЗА РАЗПРЪСКВАЧА

Двойна 12 V помпа дава възможност да се постигне разпръскване на 20 ml/m2 при максимална скорост 25km/h. Повдигаща се нагоре разпръскваща греда и дюзите с троен поток за разпръскване позволяват максимален обхват на третиране. Това, в комбинация с GPS-регулатор на скоростта и регулатор на потока на течността (мл/m2) позволява тя да работи в пълна в зависимост от скоростта на превозното средство. За почистването и е предвиден допълнителен резервоар с антифриз, който се включва след всяка употряба.

ПРОТИВОЗАЛЕДЯВАЩА ОБРАБОТКА

Течният разтвор, който се пръска преди снеговалеж или дъжд, пада, остава в порите и пукнатините на пътя и в последствие ограничава свързването на леда с пътната настилка. Това води до много по-лесно последващо почистване с гребло на снега или леда.

РАЗМРАЗЯВАНЕ

Когато течен разтвор се прилага към вече заледена/заснежена пътна настилка, разтапянето на леда ще започне веднага от горе надолу. Използването на правилни решения, в зависимост от зимните температури, води до икономия на материали и пари.

ТРАНСФОРМА – Автомобилът какъвто Ви е необходим

WINTER IS COMING

www.transforma.bg