Vanhawk Multiseason – първата всесезоннa гумa за ванове и микробуси на Firestone пести гориво

https://www.24chasa.bg/avto/article/9068622 www.24chasa.bg
Новата всесезонна гума за ванове и микробуси на Firestone - Vanhawk Multiseason

Сертифицираната с отличителните за зимни гуми маркировки 3PMSF и M + S гума на Firestone за ванове и микробуси е проектирана да работи целогодишно при всякакви метеорологични условия.

Firestone, емблематичната марка гуми, известна с устойчивите си и надеждни продукти, обяви пускането на първата си всесезонна гума за ванове и микробуси на европейския пазар – Vanhawk Multiseason.

Новата гума на Firestone, подходяща за зимата и оптимизираща разхода на гориво, е проектирана да работи целогодишно при всякакви метеорологични условия.

Vanhawk Multiseason е идеална гума за собственици на малки и средни автопаркове, както и за шофьори на частни микробуси, които търсят интелигентния избор и максимална бизнес ефективност.

Стремящи се да предоставят на клиентите си най-доброто съотношение цена-качество, Firestone Vanhawk Multiseason предлага оптимизирана горивна ефективност, постигайки етикет от ЕС клас „C“ за повечето си размери. Това е постигнато благодарение на балансираната твърдост на модела, която осигурява стабилни характеристики при сухи условия, както и солиден пробег.

С дизайн на шарката на гумата, включващ оптимизирани ръбове и ламели, Firestone Vanhawk Multiseason комбинира своите показатели за горивна ефективност с готовност за зимния сезон. Гумата има сложен дизайн за добро представяне при снежни условия, който е допълнително подобрен, благодарение на процеса на разработка, възползващ се от широко използване на симулации и валидиране в областта. Това се доказва от маркировките на гумата - „тривърха планина със снежинка“ (3PMSF) и „кал + сняг“ (M + S), с които тя напълно отговаря на законовите норми в Европа, свързани с шофирането при зимни условия.

Firestone Vanhawk Multiseason също така постига сертификат от ЕС клас „B“ за мокро сцепление. Високото представяне се дължи на симетричен дизайн на шарката, който прилага надлъжни канали, за да се увеличи максимално отвеждането на водата от контактната зона. Гумата също се отличава с използваната иновативна технология за наноселективни смеси на Bridgestone – Nano Pro-Tech™ за подобряване на ефективността ѝ при мокри настилки и сняг. Тя осигурява по-добра дисперсия на силициев диоксид, който се използва при формирането на гумата.

Firestone Vanhawk Multiseason се предлага в гуми центровете в цяла Европа от в 19 различни размери между 15” и 16”, включително три варианта за автомобили с големи натоварвания (10PR), с което от марката осигуряват покритието на размерите за почти всички типове лекотоварни автомобили.

Емилио Тиберио, Главен технически директор и Главен оперативен директор на Bridgestone EMIA, коментира старта на Firestone Vanhawk Multiseason: „Firestone винаги се е гордяла с факта, че предлага достъпни гуми, които притежават силни и надеждни показатели. Vanhawk Multiseason, разбира се, постигат това, но с добавена стойност, състояща се в това, че могат да се използват през цялата година дори на сняг и в мокри условия, благодарение на своя цялостен дизайн. Наред с оптимизираната горивна ефективност, гумата е отличен избор за малки и средни автопаркове, които се нуждаят от дълготрайни гуми, които могат да работят при всякакви климатични условия и през цялата година. Firestone Vanhawk Multiseason е тук, за да помогне на нашите клиенти да оптимизират оперативните си разходи и да увеличат максимално ефективността на бизнеса си през цялата година."

Firestone се основава на наследство от сила и надеждност, обхващащо период от над 100 години. Емблематичната марка е известна и със своето музикално наследство, което продължава днес с Firestone LIVE, серия от автентични музикални събития на живо, които обединяват музиканти и любители на музиката. Firestone стана част от Bridgestone Corporation, най-големият производител на гуми и каучукови изделия, през 1988 година.