Bridgestone Blizzak LM005 получи най-добра оценка в теста за зимни гуми ADAC 2020

https://www.24chasa.bg/avto/article/9125877 www.24chasa.bg

Най-голямата автомобилна асоциация в Европа – ADAC, която ежегодно тества, качествата на автомобилните гуми, предлагани на европейските потребители, отличи Blizzak LM005 с най-добрата оценка от всички профили в теста.

Това е поредното признание, което водещата зимна гума на Bridgestone получава след редица награждавания.

Blizzak LM005 е и първата зимна гума, която е с етикет от ЕС – клас „А“ за сцеплението при мокра настилка за пълната гама. Гумата получава най-високи оценки при мокри настилки и постига отлични резултати с балансираните си характеристики на представяне.

Продуктът на Bridgestone за зимния сезон - Blizzak LM005, е създаден да осигури на шофьорите изключителен контрол и безопасност при предизвикателни условия, Blizzak LM005 впечатлява с представянето си при всички зимни пътни условия със своите балансирани характеристики на сухи и заснежени настилки, както и управление върху мокри настилки.

С тези характеристики, експертите от ADAC - най-голямата автомобилна асоциация в Европа, дадоха на Blizzak LM005 общ резултат 2.0 - най-добрата оценка от всички профили в теста, и го определиха за победител в класирането на 15-те тествани профила.

Гумата Blizzak LM005 на Bridgestone е тествана от ADAC на VW Golf GTI с размер 205/55 R16, с който са оборудвани много от най-популярните модели автомобили на пазара.

Към този момент Blizzak LM005 се предлага в 171 размера за леки автомобили и SUV/4x4 от 14 до 22 инча. Иновативната технология DriveGuard Run Flat на Bridgestone е интегрирана в 24 големи размери (16 до 18 инча) на Blizzak LM005, за да се противодейства при внезапни повреди на гумите, позволявайки на автомобилите да продължат да се движат до 80 км при максимална скорост от 80 км/ч. в случай на спукване на гумата

От Bridgestone споделят:

„С LM005 ние предлагаме високоефективен първокласен продукт, който надеждно и ефикасно подпомага водачите в преодоляването на ежедневните предизвикателства на зимния пътен трафик. Решението на тестовите специалисти на ADAC засилва стратегическия ни фокус върху технологиите, иновациите и устойчивостта при непрекъснатото развитие на нашите основни гуми.“

Пълните резултати от теста за ADAC са достъпни на: https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/tests/reifen/winterreifen/205-55-r16/