Всесезонната touring гума, универсалното решение на Bridgestone за шофьорите

https://www.24chasa.bg/avto/article/9187314 www.24chasa.bg

Bridgestone, най-голямата компания производител на гуми и каучукови изделия в света, предлага Weather Control A005, всесезонна гума, която ще помогне на шофьорите да са сигурни в пътуването, независимо от сезона. От скоростното каране по магистрала до неочаквано спиране в града, висококачествената гума предлага изключителен контрол при различни метеорологични условия, особено при дъжд - което е от голямо значение за безопасността на европейските шофьори.

Weather Control гумата на Bridgestone е проектирана и създадена в Техническия център на Bridgestone в Рим, Италия, след проучване на нуждите и очакванията на 15 000 крайни потребители към гуми за всеки сезон, като са взети предвид и ежедневните им предизвикателства на пътя, при различни климатични условия.

"За шофьорите, които искат да имат контрол, с едни и същи гуми през цялата година, независимо от слънце, дъжд или сняг, ние искахме да проектираме всесезонна гума, която да не прави компромис с безопасността. Това е, което постигнахме с Bridgestone Weather Control A005, обяснява Лоран Дарту, главен мениджър на отдел „Стратегия и маркетинг“ (CSMO) за Bridgestone EMIA.

Безопасността и ефективността на новата всесезонна гума на Bridgestone е доказана и сертифицирана в тест на TUV SUD, един от най-уважаваните независими автомобилни институти в света, при който Weather Control A005 надминава водещия конкурент на пазара при спиране както при мокри, така и при снежни условия. Също така гумата е отличена и с най-добрия в ЕС клас A за сцепление с влажна повърхност и с клас C за съпротивление при търкаляне (при някои размери, се постига и степен B на съпротивлението при търкаляне).

Bridgestone Weather Control A005 е в съответствие с изискванията на закона 365 дни в годината, благодарение на представянето си при сняг, сертифициранo от маркировката "3 Peak Mountain Snow Flake" (3PMSF), като в същото време моделът предлага и голям пробег като на премиум летните touring гуми на Bridgestone - Turanza T005.

Дизайнът на протектора е с V-образна форма, иновативна “Z” форма на блоковете и слотове с голям обем в рамото на шарката. Те работят с оптимизираното конструиране на каросерията и разпределението на контактното налягане, за да се гарантира, че гумата изпълнява очакванията на крайните потребители по отношение на сцеплението, горивната ефективност и износването. Използването на технологията Nano Pro-TechTM на Bridgestone и високото съдържание на силициев двуокис, допълнително подкрепят производителността на гумата.

Гумите Weather Control A005 на Bridgestone, покриват почти всички размери от 15" до 20" джанти, като някои от тях са оборудвани и с технологията DriveGuard, иновация, която позволява на шофьорите да продължат пътуването си дори при спукване.