Tesla Roadster ще може да лети на 2 метра от земята!

https://www.24chasa.bg/avto/article/9517928 www.24chasa.bg

Босът на Tesla Илън Мъск е убеден, че следващата година компанията ще представи модификация на Tesla Roadster, която ще може и да лети. Автомобилът ще е способен да се издига на метър до 1,8 метра над пътя за относително кратко време, като се движи само напред, уточнява специализираният сайт InsideEVs. Летящата функция ще бъде включена в новия пакет SpaceX.

Този пакет първоначално е замислен за подобряване на надлъжната и страничната динамика чрез използване на малки ракетни двигатели със сгъстен газ. Мъск вярва, че ако бъде въведено ограничение на височината на полета от порядъка на 1,8 метра, тогава системата ще бъде безопасна. Ако ракетните двигатели внезапно бъдат изключени, автомобилът ще падне, което може да повреди окачването, но пътниците няма да пострадат.

Tesla Roadster ще разполага с един електрически мотор отпред и два отзад. Пробегът на колата ще бъде увеличен до 998 км спрямо 393 км за първото поколение. Батерията е с мощност 200 квтч. Електрическият автомобил е способен да ускори от място до 100 км/ч за 1,9 секунди!