Три водещи компании се обединяват в проект за създаване на супер автомобилна гума

https://www.24chasa.bg/avto/article/9568548 www.24chasa.bg

За да отговорят на съвременните предизвикателства и променящи се пазари, с идеята за устойчиво развитие и опазване на околната среда, три водещи световни производителя, обединиха усилия за създаване на супер гума.

Bridgestone, световен лидер в устойчивата мобилност и усъвършенстваните решения, ARLANXEO, водещ производител на синтетичен каучук в света, и Solvay, една от най-добрите световни научни компании и световен лидер в използването на Highly Dispersible Silica (HDS), за иновации и за производство, обявиха пускането на TECHSYN, нова, съвместно разработена технологична платформа за гуми, която позволява на гумите да осигурят ненадмината здравина и екологични характеристики.

TECHSYN комбинира химически оптимизиран синтетичен каучук със специално изработен силициев диоксид, взаимодействащ на молекулярно ниво, за да осигури изключителна производителност без компромиси.

Всеки материал, открит в TECHSYN, е разработен паралелно от трите компании, за да създаде технологична платформа за гуми, която осигурява ненадмината производителност. TECHSYN позволява на гумите да постигнат с до 30% по-добра ефективност на износване и съпротивление при търкаляне, което е намалено с до 6%, в сравнение с други конвенционални летни продукти на Bridgestone EMIA 4 , без да се компрометират други аспекти на производителността. С цел да се осигури по-малко загуба на материал при износване на гумите, е поставен допълнителен акцент върху подобренията на производителността при износване на гумите по време на развитието на TECHSYN.

В резултат на тези подобрения, TECHSYN увеличава устойчивите характеристики на гумите, за които е приложен, като намалява общия разход на гориво и CO 2 емисиите и увеличава пробега на протектора. Устойчивостта на TECHSYN удължава проектираната продължителност на живота на гумите, произведени с нея, с до 30%, за да може в крайна сметка да се получи гума, която трябва да се сменя по-рядко, и която да намалява потреблението на суровини в дългосрочен план.

Стартирането на обща платформа TECHSYN с мисъл за околната среда, е в унисон с предприетата трансформация на Bridgestone – заложена в дългосрочната рамка на компанията за устойчиво развитие до 2050г.

Коментирайки съобщението, Лоран Дарту, президент и главен изпълнителен директор на Bridgestone EMIA, заяви: „В Bridgestone фундаментално вярваме, че технологичните иновации и бъдещето на мобилността не могат да бъдат постигнати без сътрудничество.

Партньорството, в което се корени TECHSYN, се превърна в едно от най-уникалните, от които някога сме били част. Като световен лидер в модерните решения и устойчивата мобилност, ние вървим напред с иновации и устойчивост в основата на всичко, което правим в Bridgestone. Чрез разработването на екологични решения като TECHSYN, постигаме голям напредък в постигането на тази цел. “

Доналд Чен, изпълнителният директор на ARLANXEO, също коментира: „Ние от ARLANXEO се ангажираме да предоставяме изключителни, ориентирани към клиента еластомерни решения. Чрез обединяване в партньорство на комбинирано ноу-хау, умения и креативност на три компании от световна класа, които снабдяват различни части от веригата за доставки на гуми, успяхме да разработим нова технологична платформа, която предлага нови начини за справяне с предизвикателствата, специфични за индустрията за гуми. TECHSYN позволява подобрена икономия на гориво и свойства на износване на гумите едновременно, без компромиси с производителността. В резултат на това гумите, произведени с TECHSYN, допринасят за намалени CO 2 емисии.

Следователно тази технология има значителен принос за подобряване на екологичните аспекти, което е в основата на споделената визия за устойчиви продуктови решения, поддържана от трите компании, които направиха всичко това възможно.“

Д-р Илхам Кадри, изпълнителен директор на Solvay, добави: „TECHSYN демонстрира какво може да се постигне, когато ключови участници в производствената верига обединят усилията си. За да защитим нашата единствена планета, трябва да преоткрием, да си сътрудничим и да конструираме решения за проектиране на утрешната по-чиста мобилност. Горд съм с всички екипи, които са допринесли за този проект, и по-специално скоростта, с която доведоха тази иновация до реалност.“

Преобразен от концепция в реалност само за 24 месеца, TECHSYN става възможен благодарение на уникалното сътрудничество и разбирателство между трите компании и задълбочените комбинирани познания за молекулярните механизми.

Bridgestone подготвя внедряването на TECHSYN за масово производство, като се имат предвид различни категории гуми и превозни средства. Bridgestone, ARLANXEO и Solvay са разработили пътна карта на технологиите, при които тясното сътрудничество ще бъде от съществено значение за придвижване по начертания път, идентифициран с TECHSYN, и за създаване на още по-ефективна синергия.

Повече за Bridgestone в България: https://www.facebook.com/Bridgestone.Bulgaria/