Volvo минава само на ток и онлайн, пусна електрическия C40 Recharge

https://www.24chasa.bg/avto/article/9586364 www.24chasa.bg

Volvo разкри амбициозната си програма по трансформирането на компанията в производител на изцяло електрически автомобили, което трябва да стане до 10 години. За да реализира тази си цел до 2030 година, шведите трябва да пуснат цял набор модели само на ток. От компанията са напълно готови с втория си стопроцентов електрически автомобил XC40 Recharge - Volvo C40 Recharge. Екологичният купе кросоувър, който ще се произвежда в Белгия, ще излезе на пазара през есента.

C40 Recharge разполага с два електромотора, а интегрираната батерия е с капацитет от 78 квтч и ще предложи възможност за бързо зареждане, като 80% от капацитета ще може да се запълва да около 40 минути.

Пробегът на C40 Recharge е около 420 километра, но от компанията анонсират, че с последващи обновления по "въздуха", автономията по всяка вероятност ще бъде увеличен.

Електрическото Volvo C40, бордовата система на която ще бъде Android и ще се предложи всички налични интегрирани услуги на Google, като Google Maps, Google Assistant и Google Play Store, ще бъде първата кола на марката, която е разработена с идеята за ексклузивно електрическо задвижване, както и първата, която компанията ще продавана единствено и само онлайн. Покупката ще бъде максимално улеснена с избор между няколко предварително конфигурирани версии, в комплект със застраховка, сервизно обслужване, пътна помощ и с домашна зарядна инсталация.

За новото си C40 Recharge, от Volvo споделят, че то ще предложи всички предимства на SUV моделите, но в по-елегантна и изтънчена конфигурация.

В този модел Volvo представя първата си актуализация на софтуера по въздуха (OTA). Съвсем скоро след покупката на автомобила, потребителите на XC40 Recharge в Европа ще получат редица актуализации, включително нови функции и подобрения на стабилността на информационно-развлекателната система на автомобила.
Въвеждането на OTA актуализации означава, че клиентите вече не трябва да посещават сервиз, за да се насладят на най-новия софтуер и нови, актуализирани функции на своето електрическо Volvo.

Това също така означава, че колата ще продължава да се подобрява с течение на времето, когато стартират допълнителни OTA актуализации.
Функциите, включени в тази последна актуализация на софтуера, са нов базов софтуер за основните електронни системи на автомобила, увеличаване на скоростта на зареждане и подобрен обхват на шофиране.

Има и актуализации на операционната система Android Automotive, която задвижва информационно-развлекателната система на автомобила, както и важна корекция на грешки при задвижването, свързана с безопасността.
Софтуерният пакет включва и актуализации на различни елементи като Bluetooth свързаност, климатични таймери, ръководство за дигитално управление на автомобила и 360-градусова камера.
Актуализацията се предлага автоматично и шофьорите на XC40 Recharge трябва да приемат само изтеглянето и инсталирането.

Volvo минава само на ток и онлайн, пусна електрическия C40 Recharge