Maserati, Lamborghini и BMW избраха Potenza Sport на Bridgestone

https://www.24chasa.bg/avto/article/9602969 www.24chasa.bg

Световният лидер в модерните решения за устойчива мобилност Bridgestone, наскоро представи на пазара, новата си премиум гума Potenza Sport. Гумата е създадена с нова технология, традиционна експертиза и след обширно проучване на потребителските очаквания.

Bridgestone има богат опит в областта на високопроизводителните спортни гуми, благодарение на наследството си от състезанията във Формула 1 и дългогодишни партньорства с производители на първокласни автомобили. Въз основа на този опит, Bridgestone разработва този нов авангарден високоефективен продукт: Bridgestone Potenza Sport.

Според Стефано Паризи, управляващ директор и вицепрезидент на Bridgestone EMIA South Region, „Тази гума е от следващо поколение и представлява нов стандарт в първокласното спортно изпълнение. Осигурява най-доброто в класа си представяне на сухи настилки, допълнено от отлични характеристики на мокри настилки“.

Тествана от TUV SUD, един от най-уважаваните независими институти за автомобилни тестове в Европа и победител в теста на Auto Bild Sports cars 2021, Potenza Sport постига най-добри резултати, както при сухо спиране (най-краткото спирачно разстояние на суха повърхност), така и при стабилност в завой и права линия (поддържане на стабилността на автомобила при движение както в права линия, така и в завой) спрямо конкуренти в премиум сегмента. Със своя етикет клас „А“ на ЕС за сцепление на мокра настилка в цялата си гама и считан за най-добър в завоите и управлението на мокра настилка в последващите тестове, проведени от TUV SUD, Bridgestone Potenza Sport предлага и изключителна производителност на мокра настилка.

Отличните характеристики на гумата както на сухи, така и на мокри настилки, допринасят за по-високи нива на пробег от предшественика ѝ Potenza S001.

За да се постигне изключителното представяне на Potenza Sport, Bridgestone прилага голям набор от нови, иновативни технологии в шарката на протектора, състава и конструкцията ѝ. Дизайнът на протектора на гумата прилага нови технологии от последно поколение, като иновативни 3D прорези за увеличаване на коравината, с предимства при спиране и абразивна устойчивост; нова оптимизирана формула, с иновативна технология за смесване на съставките, подобрява характеристиките при мокри и сухи настилки. Bridgestone също така използва нова хибридна армировка на короната, за да увеличи максимално стабилността на гумата при висока скорост. Също така се прилага и спортен дизайн на каркаса за повишаване на стабилността и реакцията на кормилното управление, като същевременно оптимизира съпротивлението при движение.

Фундаментална част в проектирането и създаването на Potenza Sport е запазената от Bridgestone екологична, виртуална и спестяваща време технология за разработка на гуми. Технологията позволява на Bridgestone много точно да предскаже ефективността на гумата още от етапа на разработка, без да я произвежда и тества физически. Това не само носи ползи за околната среда, като спестява ресурси, но също така намалява продължителността на процеса на разработване и съкращава времето на проекта за пускане на пазара.

Гумата е първи избор на някои от най-престижните марки автомобили в света. Специално разработени гуми Potenza Sport вече са избрани за оригинално оборудване от някои от най-престижните автомобилни марки в света, включително Maserati за своя супер автомобил MC20, Lamborghini за Huracan STO, BMW за своята Серия 8, както и много други очаквани в близко бъдеще.

Разработена и произведена в Европа, Potenza Sport се предлага в целия европейски континент и отвъд него от януари 2021 г. Гумата се предлага в 96 размера от 17 до22 инча за да покрие широка гама от леки автомобили и SUV на пазара, вариращи от премиум седани и джипове, до луксозни автомобили от най-висок клас.

С пускането на Potenza Sport, покритието на Bridgestone в летния сегмент е значително увеличено както в HRD, така и в ултра HRD портфолиото.

Повече за Bridgestone в България: https://www.facebook.com/Bridgestone.Bulgaria