"Мерцедес" изтегля 2,6 млн. свои коли от Китай заради софтуерни проблеми

https://www.24chasa.bg/avto/article/9604136 www.24chasa.bg

Заради софтуерни проблеми в своите автомобили Mercedes-Benz реши да изтегли 2.6 милиона коли в Китай. Действието по услугата ще засегне както внесени в страната автомобили, така и модели, сглобени в Китай.

Информацията е на Bloomberg, които се позовават на китайската правителствена агенция за регулиране на пазара, съобщи факти.бг. Според отдела причината за кампанията за изтегляне е свързана със софтуерни проблеми в германските автомобили.

Както уточнява Reuters, поради неизправност, системата след инцидент може да изпраща неправилни геоданни на аварийните служби и в резултат спасителите пристигат на грешно място.

Все още няма официална позиция на Daimler относно тази мащабна кампания. Освен това не е уточнено кои конкретни модели на Mercedes-Benz ще бъдат изтеглени. В момента е известно само, че кампанията за изтегляне ще се проведе на няколко етапа и ще засегне автомобилите, произведени от януари 2016 г. до ноември 2020 г.

През февруари тази година по подобна причина германската компания реши да изтегли 1.3 милиона от автомобилите си в САЩ. Кампанията за обслужване в тази страна ще започне в началото на април.

Освен това, както съобщава Die Presse, Mercedes-Benz също е решил да изтегли 264 393 автомобила по целия свят поради риск от пожар. Тази акция се отнася за моделите C-Klasse и GLC, произведени между 2016 и 2020 г. Повечето от дефектните превозни средства (120 766 броя) се намират в самата Германия.