Оправдаха милионер, разбил 5 коли в Ню Йорк, не било ясно дали той е шофирал (видео)

https://www.24chasa.bg/avto/article/9625776 www.24chasa.bg

Американският колекционер на редки автомобили Бенджамин Чен, който в разгара на първия локдаун заради пандемията от коронавирус катастрофира със скъпата си и рядка спортна кола в Ню Йорк през април миналата година, бе освободен за безразсъдно шофиране и каране в нетрезво състояние и под въздействието на упойващи средства. Според съда не може да се докаже, че мъжът е бил зад волана на своя Gemballa Mirage. Мотиивите са странни, защото в интернет има направени много видеоклипове и снимки, от които ясно се вижда бизнесмена.

През април 2020 г. Ню Йорк е заключен, така че е тихо по улиците. Достатъчно тихо, за да се усети как преминава рано сутринта през града богатият собственик на този спортен автомобил на стойност 2 милиона долара.

Потрошеният спортен автомобил Gemballa Mirage е преработена версия на вече рядко срещаното Porsche Carrera GT. Колата има 5,7-литров V10 двигател с мощност 670 к.с. Автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,7 секунди и има максимална скорост над 335 км/ч. През 2014 г. актьорът Пол Уокър катастрофира с Porsche Carrera GT и почина.

Мултимилионерът Бенджамин Чен предизвиква истински хаос в Манхатън. След няколко катастрофи той се опитва да избяга с тежко повредената си кола, от която са произведени само 25 бройки.

Видео показва как спортният автомобил се отдалечава след първия удар в бус и кросоувър. Колата минава с пълна газ през червен светофар и губи предния си капак. След още три ударени автомобила и няколкостотин метра надолу по улицита силно повредената кола е спряна от полицията. Чен, който притежава голям брой екзотични спортни автомобили, е с белезници.

Снимки и видеозаписи показват, че предната част на колата е напълно унищожена и че предното стъкло е разбито. Окачването също изглежда силно повредено. Не е известно дали автомобилът е ремонтиран след катастрофата или направо е продаден.

Тогава говорител на нюйоркската полиция потвърди, че пет паркирани коли са повредени от Чен. Според пътните полицаи милионерът е бил под въздействието на наркотици по време на инцидента.

Странното обаче е, че искът срещу Чен е отпаднал тази седмица. Според американското списание Road&Track - поради липса на доказателства, че именон той е карал колата.