Спокойствие на пътя през всички сезони

https://www.24chasa.bg/avto/article/9686470 www.24chasa.bg

Спокойствие на пътя през всички сезони е слоганът на Bridgestone при представяне на новото поколение всесезонни гуми – Weather Control A005 EVO.

Балансът, хармонията и прецизността от пътя на японските самураи са вградени в новите технологии и върхови постижения в науката, за получаване на по-сигурни и по-горивоефективни автомобилни гуми. Weather Control A005 EVO е еволюционно продължение и надграждане на успеха на първото поколение Weather Control A005, признат и сертифициран и в тестовете на TUV SUD, един от най-уважаваните независими автомобилни институти в света.

„Ние сме решени да помогнем на водачите да преодолеят ежедневните предизвикателства, с които се сблъскват на пътя, независимо от времето на годината. Надграждайки невероятната ефективност на сцепление на мокра повърхност, която е проектирана в A005, решихме да подобрим още повече снежните характеристики на неговия наследник. Bridgestone Weather Control A005 EVO наистина предлага на водачите спокойствие по пътищата независимо от сезона“ – казва Емилио Тиберио, Главен технически директор и главен оперативен директор в Bridgestone EMIA:

Bridgestone Weather Control A005, както и новото поколение EVO, съчетават голям пробег, в това число отлично представяне като на премиум летни touring гуми, в същото време включвайки и сигурното представяне на мокри и снежни повърхности, сертифициранo от маркировката "3 Peak Mountain Snow Flake" (3PMSF), отговарящи на всички изисквания на законите в Европа.

Дизайнът на протектора е с V-образна форма, иновативна “Z” форма на блоковете и слотове с голям обем в рамото на шарката. Те работят с оптимизираното конструиране на каркаса и разпределението на контактното налягане, за да се гарантира, че гумата изпълнява очакванията на крайните потребители по отношение на сцеплението, горивната ефективност и износването. Използването на технологията Nano Pro-TechTM на Bridgestone и високото съдържание на силициев двуокис, допълнително подкрепят производителността на гумата.

Гумите Weather Control A005 и Weather Control A005 EVO на Bridgestone, покриват почти всички размери от 15" до 20" джанти, като някои от тях са оборудвани и с технологията DriveGuard, иновация, която позволява на шофьорите да продължат пътуването си дори при спукване.