"Костенурката" на VW възкръсва като електрическа кола в Китай

https://www.24chasa.bg/avto/article/9706195 www.24chasa.bg

Последният Volkswagen Beetle бе произведен преди година и половина. "Костенурката" се превърна в любим автомобил на няколко поколения след като се появи на пазара през далечната 1951-а. От китайската компания Great Wall решиха да дадат нов живот на легендарния модел, като пуснат негова реплика в електрически вариант чрез подмарката си за екологични автомобили, наречена Ora.

Колата с дизайн на ретро хечбек ще бъде представена на салона в Шапхай след няколко дни. Китайският електрически хечбек е с пет врати (за разлика от германския оригинал Volkswagen Beetle) и почти напълно копира каросерията на немски автомобил. Според създателите дизайнът на новия електрически автомобил ще предизвика усещане за носталгия сред собствениците.

Автомобилът все още няма име, като в момента от китайската компания са пуснали в социалните мрежи как да се казва той. Въпреки очевидната прилика с Beetle на Volkswagen, предният край на китайския електрически автомобил е направен в стила на друг ретро модел от Ora, наречен Good Cat. В интериора на електрическия хечбек ще има ретро метални вентилационни кръгове, както и волан с две спици, направен в стила на 50-те години на миналия век. Електрическата кола ще разполага и с голям екран на мултимедийната система.