Недоволна от Tesla китайка протестира на салона в Шанхай

https://www.24chasa.bg/avto/article/9721016 www.24chasa.bg

В деня за медиите на автомобилното изложение в Шанхай жена, облечена в тениска с надпис "Спирачките отказват", се покачи на покрива на един от изложените Model 3 на щанда на Tesla и поиска обяснение от представителите на американската компания. Салонът в китайския град е първия, на който се допускат хора след началото на пандемията от коронавирус.

Оказва се, че протестиращата китайка е собственичка на Tesla Model 3 и е претърпяла инцидент, записан от полицията поради превишена скорост. Младата жена настоява да върне автомобила заради лошото качеството на продукта. От компанията отбелязаха, че от няколко месеца преговарят с жената, предлагайки различни решения на ситуацията, но само под формата на ремонт.

"Спирачките отказват" е една от най-популярните фрази за колите на Tesla в Китай. В най-многолюдната страна има много оплаквания заради "повреда на спирачките“ от собствениците на американските електрически автомобили, но все още няма официално обяснение за ситуацията от страна на производителя.

Недоволна от Tesla китайка протестира на салона в Шанхай