Целогодишно решение за собствениците на тежкотоварни и лекотоварни, камиони, автобуси и ванове

https://www.24chasa.bg/avto/article/9729063 www.24chasa.bg

С нарастването на електронната търговия и изискването на фирмите за експресни доставки до крайни складове и потребители, както и натискът от разпоредбите на ЕС за икономия на гориво, автопарковете днес са изправени пред редица предизвикателства. Стремейки се да предлагат, конкурентни цени и сигурни и бързи доставки, превозвачите търсят решения за оптимизиране на разходите и подсигуряване на мобилността.

С мисъл за това, една от големите световни компании, лидер в предоставянето на решения за устойчива мобилност, Bridgestone – създаде специална продуктова линия Duravis. Всесезонни гуми за ванове, бусове, автобуси, влекачи и ремаркета, гарантиращи сигурност и дълъг пробег при всякакви пътни условия.

Продуктовата линия DURAVIS на Bridgestone е създадена, за да помогне на собствениците на транспортни средства да намалят общите си експлоатационни разходи чрез целогодишно използване и дълготрайност. Гумите са разработени и тествани в партньорство със 17 големи автопарка в 13 държави, с голямо натоварване и различни условията на работа:

За тежки камиони, ремаркета и влекачи, моделът на продуктовата линия е Duravis R002

Duravis R002 предлага увеличен период на износване, който е до 45% подобрен спрямо предшественика си, и цена на километър, която е намалена с 15% спрямо предшественика (усреднена стойност за управляващи, задвижващи и гуми за ремарке). Новата Duravis осигурява оптимизирана горивна ефективност, с комбинация B-C-B за управляваща, задвижваща ос и гуми за ремарке.

Duravis R002 са мултифункционални гуми за всички видове автопаркове, намиращи широк спектър от приложения, вариращи от магистрала до регионални пътища. Duravis R002 има маркировка клас „A“ при сцепление на мокър път и е с готовност за зимни условия, с 3PSFM и M+S маркировки за гуми на позиции при завиване, шофиране и с ремарке. Duravis R002 предлага изключително сцепление на влажна повърхност и отлично представяне във всеки момент. Качествата й, са потвърдени и от тестовете на TUV SUD.

За ванове, микробуси и малки камиони – моделът е Duravis All Season

Изключително устойчивата, всесезонна гума разполага със защитно ребро на страничната стена, за да я предпази от удари в бордюра, характерни при доставките в градска среда. Това не само спомага да се намалят честите повреди на гумите и разходите за ремонт, но също така и да се съкрати времето за сервизиране на превозните средства. Bridgestone DURAVIS All Season също отчита изключителни показатели на износване благодарение на по-високата коравина на грайфера. Освен това, за да намали още повече експлоатационните разходи, новата гума за леки камиони, ванове и микробуси на Bridgestone прилага конструкция и оптимизиран дизайн на кухините за подобрено съпротивление при движение. Това позволи на гумата да постигне сертификат на ЕС – клас „C“ за горивна ефективност в повечето си размери.

Освен това, с най-високия в класа си сертификат на ЕС – клас „А“ за мокро сцепление и 3PMSF, Bridgestone DURAVIS All Season осигурява безопасност, спокойствие и удобство при всякакви метеорологични условия през цялата година.

За градски автобуси, Bridgestone създаде специален модел U-AP 002, осигуряваща, голям пробег и спестяваща гориво.

Bridgestone U-AP 002 е гума, която е проектирана да понижава разхода на гориво и CO2 емисиите в претоварени градски зони, благодарение на намаленото съпротивление при търкаляне. Чрез подобряване на издръжливостта и удължаване на живота им, гумите постигат резултат, който им позволява да намалят общите разходи за собственост. Гумата намалява шумовото замърсяване с 2 dB в сравнение с предшественика си и увеличава пробега си с 9%. Предлага се и с увеличена с 200 кг товароносимост, за да отговори адекватно и на нуждите на електрическите градски автобуси. Осигурява безопасност и спокойствие през цялата година, тъй като е напълно готова за зимата, с маркировки 3PMSF и M+S.

Стивън де Бок, директор „Продажби и операции на търговски продукти“ в Bridgestone EMEA, споделя: „Автопарковете днес са изправени пред повече предизвикателства от всякога и Bridgestone поема ангажимент да им помогне в тяхното преодоляване. "