Президентската лимузина на Путин струва 1,2 млн. евро!

https://www.24chasa.bg/avto/article/9734484 www.24chasa.bg

Компанията Avilon, която е официален дистрибутор на марката Aurus в Русия, публикува обява за продажбата на лимузината Aurus Senat "като тази на президента Владимир Путин". Руският брониран автомобил може вече да бъде поръчан като цената е 106,9 милиона рубли (1 183 000 евро). За сравнение "нормалната" небронирана руска лимузина Aurus Senat се предлага отскоро на пазара срещу 24 милиона рубли (265 000 евро).

Лимузината Aurus Senat е оборудвана с защита VR10 и само бронята, която военните бронирани машини получават, е по-здрава от тази на въпросния автомобил. Ламарините и стъклата на лимузината може да издържат не само на обстрел три куршума в зона 50 на 50 см, но и на цели картечни откоси. Освен това превозно средство с броня VR10 е в състояние да предпази от изстрел и от мощна снайперска пушка от типа "Драгунов" (SVD) с бронебоен куршум B32. По дължина и междуосие лимузината надминава базовия седан с метър, а по тегло - почти 2,5 пъти (6,5 тона срещу 2,65 тона).

Пълният комплект на президентския Aurus включва самозатварящи се врати, електрически капак на багажника, отопляем волан, на всички седалки и предното стъкло, head-up дисплей, система за нощно виждане, адаптивен круиз контрол, мултимедийна система за предна и задната част в купето, безжично зареждане за смартфон и първокласна акустична система.

Под капака на президентската лимузина Senat има същия двигател с хибридна задвижваща система кото при останалите Aurus. Основният агрегат е бензинов 4,4-литров V8, които заедно с електрическия мотор произвежда 598 конски сили. Задвижването е на 4-те колела, а трансмисията 9-степенна автоматична.

Президентската лимузина на Путин струва 1,2 млн. евро!