Нов спортен двигател с 300 коня за Range Rover Evoque

https://www.24chasa.bg/avto/article/9787278 www.24chasa.bg

Изключително задвижван от 2-литровия бензинов двигател Ingenium с мощност 300 к.с., новият Range Rover Evoque P300 HST внася ново качество в компактния луксозен SUV на Land Rover. Отличаващ се с високоефективен външен вид, вдъхновен от Range Rover Sport HST, новото издание е базирано на Evoque R-Dynamic S и се отличава с уникална комбинация от актуализации на интериора и екстериора.

С 11 екстериорни цветови варианта, модерният и спортен външен вид е подобрен с пакет Black, включващ преден капак, странични отвори, капачки на огледалата и външни акценти в цвят Gloss Black. Стандартният плъзгащ се панорамен покрив в цвят Gloss Black и затъмнените стъкла, както и уникалните 20-инчови алуминиеви джанти Gloss Black с червени спирачни апарати също отличават новия HST.

Близките връзки с Range Rover Sport HST продължават и в интериора, където Evoque P300 HST споделя ексклузивните волан и таван с велурена облицовка в цвят Ebony. Луксозните щрихи включват и облицовка от зърнеста кожа, лайсни на праговете Range Rover, плъзгащ се панорамен покрив и електрическа багажна врата.

Подобрената спецификация на P300 HST включва усъвършенствания и интуитивен интерактивен дисплей на водача на Land Rover със своя конфигурируем 12,3-инчов сензорен екран с висока разделителна способност, който може да покаже изчерпателна гама от информация за шофиране, инструкции за навигация и данни за развлечение.

Информационно-развлекателната система Pivi Pro се предлага с 10-инчов сензорен екран и 10-инчов долен сензорен екран и звукова система Meridian с мощност 13W и 400W, за да осигури подобрена свързаност и качество на звука, докато безключовия достъп и премиум LED фаровете с характерни дневни светлини и анимирани мигачи осигуряват повишени удобство и изтънченост.

P300 HST ускорява от 0-100 км/ч за впечатляващите 6,8 секунди. Деветстепенната автоматична скоростна кутия и авангардната система Terrain Response 2 на Land Rover правят модела впечатляваща комбинация от динамично управление на пътя и офроуд проходимост.