Полицията спря на магистрала Tesla с шофьор на задната седалка

https://www.24chasa.bg/avto/article/9790874 www.24chasa.bg
Снимки: facebook.com/CHPGoldenGate

В Калифорния пътната полиция спря електрически автомобил Tesla Model 3, който се движеше по магистралата в режим на автопилот, но без шофьор зад волана. Собственикът на електрическия автомобил е открит на задната седалка на колата. Това пише в съобщението на местното полицейско управление във Facebook. Полицаите признават, че теслата без шофьор е била спряна, след като са получили сигнал от друг участник в движението.

Служителите на реда са арестували 25-годишния собственик на автомобила Парам Шарма. Срещу младежа са повдигнати обвинения по две точки: „за опасно шофиране“ и „неспазване на разпоредбите на правоприлагащите органи“. Разследването на инцидента все още продължава, а през цялото това време Tesla Model 3 ще бъде на наказателния паркинг.

От компанията на милиардера Илън Мъск многократно са подчертавали, че автопилотът е спомагателна функция и изисква водачът да държи ръцете си на волана. Колата постоянно напомня за това и автоматично забавя, ако шофьорът не сложи ръце на волана. Това е посочено и в ръководството на електрическия автомобил. Не е уточнено как Шарма е управлявал колата, докато е бил на задната седалка.

Полицията спря на магистрала Tesla с шофьор  на задната седалка