Бекъм налива пари в компания за електрически ретро коли

https://www.24chasa.bg/avto/article/9862901 www.24chasa.bg

Дейвид Бекъм е закупил дял от компанията Lunaz, занимаваща се с възстановяването на класически автомобили като Rolls-Royce и Bentley, като инсталира и инсталира електрически мотор под капака на колите.

Британската фирма Lunaz е основана през 2018 г. от Дейвид Лоренц. Твърди се, че бившият капитан на националния отбор на Англия е придобил 10 процента дял. Бекъм инвестира чрез своя инвестиционен фонд DB Ventures. Стойността на сделката с Lunaz не е разкрита.

"Lunaz представлява най-доброто от британската изобретателност както в технологията, така и в дизайна. Бях привлечен от компанията, виждайки работата им по възстановяването на някои от най-красивите класически автомобили чрез рециклиране и електрификация. Основателят на компанията Дейвид Лоренц и неговият инженерен екип от световна класа създават нещо специално и с нетърпение очаквам да участвам в тяхното развитие", казва бившата футболна звезда.

Lunaz прави електрически класически модели от Rolls-Royce до Jaguar и от Range Rover до Bentley, поставяйки модерни приспособления като GPS и WiFi в автомобилите. Тези преобразувани коли никак не са евтини. Електрическият Rolls-Royce Phantom от 1961 г. например е на цена от 580 000 евро.