Българин е един от 60-те собственици на уникален Jaguar F-Type за 145 000 евро

https://www.24chasa.bg/avto/article/9987283 www.24chasa.bg

Един от най-верните фенове на луксозния британски бранд Jaguar, както и лоялен клиент на компанията вносител у нас за последните 30 години, получи своя ексклузивен автомобил Jaguar F-Type Heritage 60 Edition. Моделът е създаден по повод 60-тата годишнина от създаването на спортния автомобил E-type. Само 60 екземпляра от този спортен автомобили със задвижване на всички колела ще бъдат на разположение за продажба по целия свят и в Българи бе предаден един от тях. Всеки е ръчно завършен от специалистите по персонализация в SV Bespoke (специално подразделение за уникалност на Jaguar). Уникалниятя британски автомобил струва поне 145 000 евро, с 30 хилади повече от "нормалната" модификация на модела.

Специално създадената спецификация включва екстериорна боя в цвят Sherwood Green, оригинална за модела E-type, която не се предлага на нов Jaguar от 60-те години на миналия век, и двуцветен интериор в цветове Caraway и Ebony от естествена кожа Windsor, който също не се предлага при стандартните версии на F-TYPE.

F-TYPE Heritage 60 Edition се предлага както във вариант купе, така и като кабриолет и се отличава с ексклузивни 20-инчови алуминиеви джанти Gloss Black с покритие с ефект "диамант", екстериорни акценти в цветове Gloss Black и Chrome и черни спирачни апарати. Сънародникът ни се е спрял на версия купе.
F-TYPE Heritage 60 Edition разполага с двигател V8 с компресор суперчарджър на Jaguar и мощност от 575 к.с., който произвежда въртящ момент от 700 Нм.

Българин е един от 60-те собственици на уникален Jaguar F-Type за 145 000 евро

Ексклузивният модел ще донесе истинско удоволствие от шофирането на своя собственик, ускорявайки от 0 до 100 км/ч само за 3,5 секунди. F-TYPE разполага и с набор от технологии, фокусирани върху водача, включително реконфигурируем 12,3-инчов TFT екран с висока разделителна способност, информационно-развлекателна система Touch Pro и пакет Smartphone с Apple CarPlay като стандарт.

Всяко издание Heritage 60 Edition е създадено в завода на Jaguar’s Castle Bromwich във Великобритания и е завършено от екипа на SV Bespoke в Jaguar Special Vehicle Operations в Уорикшир. Преди да бъде продаден подобен ексклузивен в световен мащаб модел от компанията Jaguar лично проучват бъдещия собственик, за да са уверени, че тяхната уникална по рода си „рожба ще попадне в ръцете на успешен и грижовен стопанин."