
Не всяка мазнина става за пържене, зависи от точката на димене
На пазара има десетки видове мазнина, с която можем да заменим слъночгледовото олио, ако се наложи. Има течно растително масло от гроздови семки, от сусам, ленено, конопено, от авокадо, от тиквени семки, от фъстъци, от рапица и т.н. Има и твърди – кокосово или палмово масло, добре познатите краве масло и свинска мас. Само зехтините са поне 5 основни вида. Някои масла са по-вредни от слънчогледовото олио, други – по-полезни, но всяко от тях има специфични особености и няма универсален заместител.
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.