
Натравянето с хистамин прилича на алергия и често не се диагностицира правилно, обясняват експертите
В 23% от изследваните риби от търговската мрежа "Активни потребители" са открили повишено съдържание на хистамин.
От сдружението са изследвали риба, купена от търговската мрежа в София, за да определят съдържанието на хистамин в тъканите. Подобно проучване се провежда за първи път в България и има за цел да определи риска за отравяне с хистамин при консумирането на риба, допълват те.
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.