Не повече от 400 000 българските агнета ще са готови за пазара у нас по Великден. Това прогнозираха овцевъди.
Затова и тази година се очаква недостигът да се компенсира с внос от Северна Македония и Румъния. Цената на килограм трупно тегло при тях е между 13 - 17 лева, докато у нас цената е 20 - 25 лв. В търговската мрежа обаче е трудно да се ориентираме в произхода на месото. Затова алармират фермерите и открито споделят цената на своя труд.
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.