Продажбите на МСП растат с дигитализирането им

  • 45% от малките предприятия отчитат средно 12% увеличение на продажбите
  • Visa се стреми към растеж, като развива дигиталните възможности на малкия бизнес

Малките независими предприятия съставляват сърцето на европейската икономика, като представляват повече от половината от БВП на Европа и осигуряват работа на около 100 милиона души. Само в Обединеното кралство в началото на 2022 г. имаше 5,5 милиона предприятия, които представляват три пети от заетостта в страната. През последните няколко години те се сблъскаха с безпрецедентни времена, предизвикателни икономически условия и променящо се потребителско поведение. Тъй като инфлационният натиск създава нови предизвикателства, е изключително важно малките предприятия да получат подкрепата, от която се нуждаят, за да процъфтяват.

След като са започнали да приемат дигитални плащания, 45% от малките предприятия отчитат средно 12% увеличение на продажбите.

Малките предприятия имат достъп до широка гама от опции за плащане – от карти до дигитални решения – и Visa се ангажира да предоставя на малките предприятия чрез банките най-високо ниво на обслужване, за да им помогнем да просперират и растат. Visa се стреми към растеж, като развива дигиталните възможности на малкия бизнес, свързването им с повече клиенти и подобряването на цялостното изживяване на клиентите. Чрез създаване на множество канали за продажба, независимо дали на главната улица в града или онлайн, малките предприятия могат след това да увеличат потенциалните си продажби в национален мащаб или дори до международна клиентска база. Всъщност приемането на дигитални плащания с карта или мобилен телефон може да повлияе положително на баланса: 57% от малките търговци казват, че клиентите харчат повече, когато използват карти.

Технологията зад това как хората пазаруват непрекъснато се променя и подобрява. Тъй като клиентите очакват да плащат удобно, лесно и сигурно, малките предприятия трябва да имат дигитални възможности и да могат да осигурят безпроблемно клиентско изживяване. В Обединеното кралство например 89% отплащанията в магазини с Visa вече са безконтактни и така бизнесите от всякакъв размер са включени и готови за следващото поколение плащания.

Visa предлагаме на малките предприятия чрез банките възможността да се възползват от нейните огромни инвестиции в иновации и технологии – над 8 милиарда евро през последните 5 години – което им позволява да бъдат в крак с постоянно променящите се нужди на потребителите, гарантирайки че всеки може да плаща и да получава заплащане според предпочитанията си. Продуктите на Visa включват опцията Click to Pay, което прави онлайн пазаруването бързо и удобно с автоматично предварително попълнени и с гарантирана сигурност данни за клиента.

Малките предприятия очакват високо ниво на сигурност от своите доставчици на плащания и знаят, че могат да разчитат на Visa.Технологиите на Visa осигуряват с 99,999% защита срещу измами и това се поддържа всяка минута и всеки ден. Само през 2022 г. благодарение на Visa бяха предотвратени измами за над 25 милиарда. Нивата на измами с карти продължават да спадат, като инцидентите възникват при по-малко от 0,1% от транзакциите в мрежата на Visa. Иновации като и 3DS, въведени от Visa, осигуряват допълнително ниво на защита срещу измами, правейки процеса на плащане по-сигурен и безпроблемен както за малкия бизнес, така и за техните клиенти. Неотдавнашен анализ, който включва повече от 8 600 емитенти и 800 000 търговци показа, че нивата на измами с токени Visa са 3 пъти по-ниски в сравнение с други методи на плащане.

Автор на статията

24 часа


Споделете статията

Четете още