
България със своите природни дадености предразполага да се произвеждат много по-вкусни и ароматни малини, отколкото където и да било другаде. В това е убеден Божидар Петков, председател на Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните.
“Правили сме експеримент. Например един и същ сорт, отгледан тук и в Полша, където слънцето е по-малко, не дава един и същ плод. Малините в България се отличават с отличен вкус, аромат и цвят. Просто при нас климатът, почвата и слънцето предразполагат за това”, споделя Петков.
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.