„Вие не сте просто шеф готвачи и места за хранене, вие сте преживяване“. С тези думи от екипа на МЕТРО връчиха наградите в ежегодната инициатива в търсене на кулинарни вълшебства в България. Днес те отбелязаха успешния край на кампанията си “Гастрономически пътеводител” с коктейл-брънч в МЕТРО Академия. На церемонията бяха връчени награди за най-високо оценен от публиката ресторант, най-посещаван ресторант и METRO Chef ресторант. Големите победители, които имат повод да почерпят днес, са ресторант „Щастливеца“, Велико Търново – за METRO Chef ресторант, ресторант „Cichetti & Vino“, София – за най-посещаван ресторант, и ресторант “Pasta Station GIGLI”, Варна – за най-високо оценен ресторант в кампанията.
През целия октомври МЕТРО и МЕТРО Академия обединиха усилията си заедно с ресторантьори и известни личности, за да представят на широката публика разнообразието на три кулинарни стила: българска, италианска кухня и street food. Над 100 ресторанта от всички краища на страната се включиха в едно пътешествие из световната кулинария, всеки със своя уникална интерпретация на традиционни и модерни ястия.
Десетки известни личности - любители и професионални готвачи, станаха част от кампанията, споделяйки своите впечатления в социалните мрежи. Техните истории отразиха духа на „Гастрономически пътеводител“ и вдъхновиха последователите им да се впуснат в кулинарното приключение. След месец, изпълнен с много впечатления, вкусове и интересни срещи, кампанията отбеляза огромен интерес от клиенти и гастрономи от цяла България с близо 700 посещения, регистрирани чрез онлайн анкета от платформата.
„Кампанията демонстрира не само високите стандарти в българската кулинарна сцена, но и силата на МЕТРО Академия да вдъхновява ресторантьорите към иновации и изключително обслужване. За това говорят и стотиците отзиви на клиентите на ресторантите, пропътували от Балкана до Тоскана, та чак зад Океана“, заявиха от екипа на МЕТРО. „Този финален коктейл не е просто краят на кампанията, а началото на нови приятелства и партньорства, които ще поддържат жив духа на гастрономията и ще продължат да обогатяват кулинарната култура в България - мисията, на която ние от МЕТРО Академия сме посветени вече повече от десетилетие“.