
Цените на храните в България продължават да растат, но малко хора се замислят какво стои зад крайната цена на продуктите в магазините. Пътят на един килограм домати от нивата до рафта в София показва сложна мрежа от прекупвачи, които оскъпяват стоката многократно, съобщава bTV.
Борислав Дамянов от село Струмяни, Благоевградско, отглежда зеленчуци в оранжерията си – домати, марули, лук и картофи. Грижата за доматите отнема седем месеца, но когато Борислав ги продава, получава 80 стотинки за килограм. В същото време крайната цена стига и 4,99 лв.
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.